World of Wonder

5 Redenen om dit jaar in Tignes te gaan skiën

Nadat ik vorig jaar een bezoekje aan het Franse skiresort Tignes heb gebracht, kon ik niet anders dat Tignes dit jaar aanprijzen. Tignes is en blijft namelijk een van de populairste skiresorts ter wereld en nu weet ook ik exact waarom. Ik ben er slechts 3 dagen gaan skiën, maar deze 3 dagen waren meer dan voldoende om mijn hart en ziel aan dit Franse skistation te verliezen. Er zijn miljoenen redenen om een keertje naar Tignes te trekken, maar ik ga proberen de 5 belangrijkste even op een rijtje te zetten.

De hoogte

Met pistes tussen de 1550 en de 3747 meter hoogte kent Tignes een heel lang skiseizoen met heel veel sneeuw. Ik was vorig jaar 3 dagen in het begin van december in dit Franse bergdorp en de sneeuw was er om van te smullen. Pakken verse sneeuw, een felblauwe hemel en bijna geen ijzige plekken. Ik kan me een skitrip in het begin van december moeilijk beter voorstellen. Het was gewoon WAUW!

La Grande Motte gletsjer in Tignes

La Grande Motte gletsjer in Tignes

Tignes heeft een gletsjer

Herinner je nog dat ik over veel sneeuw en een lang skiseizoen sprak? Natuurlijk weet je dat nog… ik heb het twee zinnetjes geleden aangehaald. Wel, ik heb nog beter nieuws. Bij de zalige sneeuw en de ideale skiomstandigheden mag je namelijk ook nog een gletsjer toevoegen. Kan het nog beter?

Honderden kilometers piste

Tignes maakt deel uit van het legendarische Espace Killy skigebied. Dit skigebied telt meer dan 300 kilometer aan pistes waaronder ook de witte hellingen van het naburige Val d’Isere. Dit betekent dat je op een weekje skiën elke dag weer nieuwe pistes kunt ontdekken zonder dat je daarvoor over al eerder gegleden pistes moet glijden. Wonderlijk! (Klik op de foto om een grotere foto van de pistes te zien.

De pistes in Tignes en Espace Killy

Espace Killy: De pistes in Tignes en Val d’Isère

Wat een variatie aan pistes

Het Espace Killy skigebied heeft iets voor ieder van ons, van supermoeilijke, steile zwarte pistes tot zalig glooiende groene pistes. Waar Tignes echter echt voor bekendstaat, zijn de gevarieerde en prachtige rode pistes. Ski maar eens een keertje van de top van de Grande Motte helemaal naar beneden langsheen enkele van de beste pistes van het hele skigebied. Dat wordt een weekje echt genieten.

Moderniteit ten top

Sommige mensen hebben het niet zo met Franse skiresorts omdat ze vaak verouderd en outdated zijn. Niet zo met dit skiresort. Skiën in Tignes betekent skiën in alle comfort. De sneeuwkanonnen zijn van topkwaliteit net zoals de moderne hotels en de supersnelle skiliften. Sommige Espace Killy skiliften hebben zelfs Wifi.

Een hotel in Trier boeken doe je voor de laagste prijs volgens onze zoektocht het best via booking.com. Onderstaande zoekbox kan je hierbij helpen:


Booking.com

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.