World of Wonder

Andalusië surfen

Andalusië, surfen was nog nooit zo spectaculair

Waar is de tijd toch heen, vraag je jezelf soms af. Zeker als je terugdenkt aan de prachtige reizen die je doorheen de jaren hebt gemaakt. Eén van deze prachtige reizen maakte ik begin jaren 2000 samen met de wondere wederhelft die nog steeds in mijn leven rondhuppelt. Het moet een van onze eerste reizen zijn die we samen hebben gemaakt… en de bestemming… dat was het adembenemende Andalusië. Zonder dochter en zonder hond toen nog namen we het vliegtuig richting Malaga om van daaruit met de wagen en de tent onze ‘Vuelta de Andalucía’ aan te vatten. Het was een Vuelta om nooit te vergeten en een Vuelta die me heeft aangezet om de volgende artikels over Andalusië te schrijven. Veel lees- en reisgenot! Hasta pronto!

Vissen in Andalusië

Vissen in Andalusië

De echte viservaring op open zee

Andalusië is echt, dankzij de nabijheid van de kusten en de talrijke meren en waterreservoirs, het Mekka van de vissport. Zo zijn de Atlantische en Mediterrane kustlijnen ideaal voor de vissport en lenen de plaatselijke havens zich perfect voor een onvergetelijk dagje vissen op de open zee. Vooraleer u zich op zee begeeft, zorg er dan wel voor dat u over een recreatieve vislicentie beschikt die u toelaat om zowel langs de kust als op het water zelf te vissen. Deze licenties zijn verkrijgbaar bij de kantoren van de Delegación Provincial de la Conserieria de Agricultura y Pesca. Iedere regiohoofdstad beschikt wel over een bureau waar u terecht kunt. Vooral het vissen op zwaardvis is een spectaculaire ervaring die u als visliefhebber toch eenmaal in uw leven moet meegemaakt hebben. U kunt het zelf proberen van juli tot september aan de kusten van Almería, Granada, Malaga en in de Baai van Cádiz. Daarnaast kunt u op de open zee ook op tonijn vissen voor de kusten van Barbate, Zahara of Conil in Cádiz en Isla Cristina in Huelva en voor de Atlantische kusten op makreel, pampano, zeebaars en meer dan 150 verschillende soorten haaien. Op open zee vissen, was nog nooit zo indrukwekkend en divers als in Andalusië.

Surfen in Andalusië

Surfen in Andalusië

Het surfparadijs Tarifa

De zeer gevarieerde kuststroken en de stromingen die langsheen de kusten van de Atlantische Oceaan vloeien, zorgen ervoor dat Andalusië ook een paradijs is voor liefhebbers van de surfsport in het algemeen. Vooral de plek Tarifa is hierbij een gerenommeerde en wereldberoemde naam op surfgebied. De uitzonderlijke omstandigheden waarbij er zich vaak een ideale combinatie van stroming en wind aanbiedt, maakt van deze Andalusische plek het summum van de surfsport. Niet echt verwonderlijk dan ook dat Tarifa onderdeel uitmaakt van het jaarlijkse internationale surfkampioenschap. Voor zowel surfers, windsurfers als kite surfers is deze plek aan de Atlantische Oceaan met zijn 10 kilometer aan witte zandstranden, zijn onaangeroerde landschap en zijn optimale omstandigheden zonder twijfel de beste surfplek van Europa. Ook het stadje Tarifa zelf is volledig afgestemd op zijn surfbezoekers met tal van aantrekkelijke surfwinkeltjes, verschillende verhuurlocaties, lekkere restaurantjes met overheerlijke visschotels en natuurlijk hotels, vooral in het noorden van het stadje, die afgestemd zijn op de wensen en behoeftes van de surfer.

Dreamfactory.es bezorgde ons deze mooie droneshots van Tarifa!

 

Wandelen in de Sierra Nevada

Wandelen in de Sierra Nevada

Vías verdes en vías pecuarias… de wandelaar in Andalusië komt niets tekort

Landinwaarts beschikt Andalusië over enkele van de beste wandelgebieden van heel Spanje. Vooral de Alpujarra bergen, de hellingen van de Sierra Nevada en de wonderbaarlijke El Chorro Gorge mogen niet op uw wandelagenda ontbreken. Maar ook het landelijke Andalusië kan adembenemend zijn. De beste manier om verrast te worden door de schoonheid en diversiteit van de Andalusische regio is dan ook door uw wandelschoenen aan te trekken. Een manier om Andalusië te voet te ontdekken, is door gebruik te maken van de wandelroutes van de GR (Gran Recorrido). De wandelroute die doorheen heel Europa loopt en aangeduid wordt met rood-witte verfstreepjes. De GR start in Andalusië in Tarifa maar u kunt over heel Andalusië inpikken. Raadzaam is om bij het ING (Instituto Geographico Nacional) enkele wandelkaarten van de route te raadplegen of verkrijgen zodat u alles perfect kunt uitstippelen en het risico om verkeerd te lopen zo klein mogelijk maakt. Daarnaast kunt u uw wandeling ook plannen via de vías verdes (groene wegen), wandelwegen die aangelegd zijn op de talrijke oude treinsporen, 12 in Andalusië, die men in heel Spanje vindt. Ze worden aangeduid met duidelijke bewegwijzering en sommige oude treinstation zijn zelfs omgebouwd tot bars en restaurants. Naast de vías verdes ligt Andalusië ook bezaaid met wandelpaden die bekend staan als de Vías Pecuarias. Dit is een netwerk van wandelpaden dat gelegen is op de plek waarlangs in vroegere tijden handelsroutes liepen. Ze vormen de ideale manier om Andalusië op een andere manier te ontdekken. Voor meer informatie over de vías verdes en vías pecuarias kunt u steeds terecht bij een lokaal toeristenbureau.

Wij hebben onze hotels en algemene verblijfplaatsen toen allemaal via booking.com geboekt. Op dat moment vonden we hier de laagste prijzen. Ook op zoek naar leuke en goedkope verblijfplaatsen in Andalusië? Dan kan je onderstaande zoekbox gebruiken:Booking.com

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.