World of Wonder

atopisch eczeem

Atopisch eczeem

Atopisch eczeem treft spijtig genoeg iedere dag steeds meer en meer mensen, zeker in de zogenaamde westerse wereld is deze vorm van eczeem aan een echte opmars bezig. Belangrijk is dan ook dat we even stilstaan bij deze huidaandoening en even kijken naar wat we kunnen doen om de symptomen in grote mate te beperken. Atopisch eczeem wordt door sommigen ook als constitutioneel eczeem omschreven. Een andere benaming voor exact dezelfde aandoening. Atopisch eczeem is iets dat zowel u als ik kan krijgen en dit op eender welke leeftijd. Toch zien we dat de meeste mensen al vanaf hun eerste levensjaar de eerste tekenen van deze huidaandoening vertonen.

Bij jonge mensen is vooral het aangezicht de plek waar atopisch eczeem zich zal manifesteren in de vorm van grote schilfers, blazen, puisten en korsten. Ze gaan bovendien ook nog eens gepaard met een rode kleur en heel wat vocht waardoor het lijkt alsof de huid fel ontstoken is. Manifesteert de huidaandoening zich op latere leeftijd dan zijn het vooral de ledematen zoals armen en benen die hieronder te lijden krijgen. In beide gevallen, jong of oud, is het ergste symptoom niet alleen het esthetische aspect maar de jeuk die gepaard gaat met de aandoening.

Atopisch eczeem is grotendeels genetisch bepaald

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat atopisch eczeem grotendeels genetisch bepaald is. Hadden uw ouders of grootouders last van deze aandoening dan bestaat er een grote kans dat ook u zult te maken krijgen met deze huidziekte. Naast her erfelijk aspect zijn er ook heel wat omgevingsfactoren die voor een opstoot van eczeem of voor de oorzaak van ontwikkeling kunnen zorgen. Belangrijke zaken die we best vermijden en als omgevingsfactoren kunnen bestempeld worden, zijn infecties, situaties die stress veroorzaken, omstandigheden die zorgen voor een droge huid en heel wat producten die vaak een allergische reactie veroorzaken zoals pollen, wol, rubber, … Belangrijk is dan ook om voor een gehydrateerde huid te zorgen, regelmatig de woning al poetsend onder handen te nemen om allergieën te vermijden en om niet overmatig gebruik te gaan maken van producten zoals zeep en shampoo.

Hulpmiddelen bij atopisch eczeem

Mensen die met atopisch eczeem te maken hebben, kunnen ook beroep doen op een aantal hulpmiddelen die de vaak lastige symptomen van de huidaandoening gaan minimaliseren. Zo is er bijvoorbeeld de heilzame werking van Aloë Vera. Een product dat al vaker zijn werking heeft bewezen en dat ook het ideale hydraterende middel voor uw huid vormt. Aloë Vera is bovendien niet alleen als stof in producten zoals shampoo en zeep verwerkt, maar kan ook als voedingssupplement ingenomen worden in sapvorm.

Een natuurlijk product dat ook al zijn positieve effecten heeft bewezen, is paardenmelk. Paardenmelk blijkt zeer effectief te zijn tegen tal van huidaandoeningen zoals onder andere atopisch eczeem. Het wordt in tal van producten (zeep, crème, zalf,…) verwerkt zodat u een ruime keuze hebt aan behandelingsmogelijkheden.

Als laatste kunnen we u ook nog Vevina crème aanraden. Een zacht aanvoelende crème die de huid hydrateert en zal beschermen tegen roodheid en verdere afschilfering.

Elk van deze producten kan dus beterschap brengen als u te kampen heeft met de nadelige gevolgen van atopisch eczeem. Omdat dokteronline.com begaan is met uw gezondheid stellen zij u met plezier en enige trots hun aanbod aan atopisch eczeem behandelingsproducten voor. Neem snel een kijkje in hun online apotheek.

 

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.