World of Wonder

play box sephora

Beauty Nieuws

Beauty Nieuws: De box van Sephora

Cosmeticamerk Sephora gaat de abonnementenboxtoer op en treedt hiermee in de succesvolle voetsporen van Deauty en Birchbox. Voor een beperkt bedrag van 9,10 Euro krijg je via de nieuwe service ‘Play’ elke maand een cosmeticabox gevuld met 5 producten toegestuurd. Het gaat hierbij om zowel volledige formaten als miniformaten. Daarnaast bevat de doos ook verschillende samples en een Spotify-playlist. Bedoeling van de box is dat miskopen vanaf nu voltooid verleden tijd zijn. Momenteel is de box enkel te bestellen in de Verenigde Staten maar hopelijk kan spoedig ook de rest van de wereld deze box van Sephora ontdekken. Wij kijken er alvast naar uit en hopen dat België en Nederland snel in het lijstje van verzendingslanden staan.

Beauty Nieuws: De ideale temperatuur voor jouw stijltang

Niet alleen het bakken van een taart gebeurt best bij de juiste temperatuur, maar ook het stijlen van je haar doe je best met de ideale temperatuur. Want net zoals bij een taart kunnen kleine temperatuurverschillen tot een regelrechte ramp leiden. En dat willen we natuurlijk niet net voor we de deur uit gaan. Laten we daarom meteen met deze deur in huis vallen: 185 ° it should be! Verhoog je de temperatuur dan zijn gespleten punten en gebroken haar door gesmolten keratine jouw verdiende straf terwijl je bij lagere temperaturen herhaaldelijk zult moeten stijlen om tot het gewenste resultaat te komen. Droog haar en een doffe coupe zijn dan ook niet te vermijden.  Zet je stijlstang daarom op 185 ° en owee als u de temperatuurknop nog aanraken!

Beauty Nieuws: Ouderdom maskeren in de letterlijke zin van het woord

Kennen jullie de facekini nog? Een tijdje geleden kende de bivakmuts in nylon, die als dé bescherming tegen kwallenbeten en UV-stralen wordt gezien, een steile opmars in vooral de Aziatische landen. Het is nu ook in deze Aziatische landen en dan hoofdzakelijk in China dat de iets rijpere vrouwen het kledingstuk met een heel ander doel voor ogen aantrekken. Het zijn niet zo zeer de kwallen of de zon die voor deze vrouwen een grote zorg zijn maar wel hun rimpels, kraaienpootjes en andere ouderdomsverschijnselen. Alsof het carnaval is, gebruiken de snode grijsaards de facekini als vermomming zodat niemand weet wie nu precies de dame achter de verschrompelde benen of hangborsten is. Een bizar fenomeen aangezien ze er ook voor hadden kunnen kiezen om niet naar het strand te gaan of om de rest van hun lichaam te bedekken. Rare kerels die Chinezen.

Beauty Nieuws: Parfum wordt beter met de jaren

Dat sommige wijn met de jaren beter wordt, dat hoeven we jullie waarschijnlijk niet meer te vertellen. Maar wist je dat dit ook op parfum in vele gevallen van toepassing is? Kenner en parfumspecialist Jan Ahlgren laat er geen twijfel over bestaan. Wie een flesje parfum ver van het zonlicht en bij een constante koele temperatuur, bijvoorbeeld in de koelkast, bewaart kan tot wel 5 jaar van een flesje parfum genieten. Het is zelfs zo dat vele soorten parfum met de jaren beter worden. Hierbij geldt dat citrusparfums iets minder lang houdbaar zijn, terwijl houtachtige en oriëntaalse parfums dan weer langer tot je geurige dienst staan. Tot slot voegt Ahlgren er nog aan toe dat de neustest nog steeds de beste test is. Ruikt je parfum eerder flets en flauw dan is wegkieperen de boodschap. Ruikt alles nog fris en fijn… dan is het nog steeds rozengeur en maneschijn.

Beauty Nieuws: Is mijn achterste niet te dik in deze rok?

Is mijn achterste niet te dik in deze rok? Zou ik nu voor een blauw of een groen kleedje kiezen? En zijn deze schoenen echt 150 Euro waard? Het zijn vragen die meerdere keren per maand door ons hoofd spoken. Er is ook niet altijd een hulplijn in de buurt dus waarom dan geen beroep doen op de objectieve mening van onbekende anderen. Dat is wat de makers achter de app Grader ook in gedachten hadden. De app blinkt uit in zijn ingenieuze eenvoud. Je neemt een foto van het te beoordelen voorwerp en je vraagt anonieme gebruikers van de app naar hun mening. Nadat je zelf een score hebt gegeven, kan je ook de gemiddelde score van alle beoordelaars bekijken en de uitslagen zelfs op geslacht en leeftijd filteren. De app krijgt van ons alvast een 10/10.

Beauty Nieuws: Van visgraatvlecht tot zigzagstaart

Een vlechtje hier, een dotje daar… mooi dat is het zeker, maar je spendeert vaak ook heel wat tijd om deze harige constructies enigszins toonbaar op het hoofd van je kleine uk te borduren. Zeker als je zelf je inspiratie de vrije loop moet laten en je intuïtie jouw belangrijkste partner in nood is. Jutta Diekmann kende deze situatie maar al te goed en besloot om wanhopig naar hulpzoekende moeders met haar boek ‘Vrolijke vlechten en dotjes’ een helpende hand te bieden. Van zigzagstaarten over opgestoken haar tot de meest nonchalante vlechtjes… allemaal komen ze aan bod en allemaal worden ze netjes stap per stap en aan de hand van foto’s uitgelegd. Doe er nog wat tips van een kapster en styliste bij en jouw prinses is nog nooit zo sierlijk voor de dag gekomen. Voor 10,95 Euro in de betere boekhandel.

 

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.