World of Wonder

De beste wellness resorts ter wereld: Brilliant Resort and Spa

Het zal jullie waarschijnlijk niet verbazen als ik jullie vertel dat we helemaal weg zijn van alles wat met wellness & spa’s te maken heeft. Van tijd tot stond zal dan ook een blogartikel verschijnen dat onze passie voor deze puurste vorm van ontspannen in de schijnwerpers plaatst. Beginnen doen we met wat volgens ons en volgens de meningen van vrienden, kennissen en gasten van onze website de beste wellness resorts ter wereld zijn. Ons lijstje is natuurlijk subjectief en mochten jullie zelf nog niet te missen resorts in gedachten hebben, feel free to share them via de reacties. Sharing is caring en we kijken er al naar uit om nieuwe wellnesspareltjes te ontdekken.

Brilliant Resort and Spa

Brilliant Resort and Spa

Brilliant Resort en Spa

Geen betere plek om volledig tot rust te komen dan in het land waar yin en yang, taichi en verscheidene vormen van yoga hun oorsprong kennen. Voeg daar nog een vleugje spa en natuurlijke pracht en praal aan toe en je weet meteen wat je van het Brilliant Resort en Spa nabij de Chinese stad Chongqing mag verwachten. Het Briljant Resort en Spa werd werd rond warmwaterbronnen met aanpalend een 1600 jaar oud tempelcomplex gebouwd. Stel je eens voor… de Jialing-rivier op de achtergrond, blauw water dat door 3 kloven onder je heen doorstroomt en een bladerendek van smaragdgroene blaadjes die speels bewegen op het ritme van het woud. Je treedt er in de voetsporen van vele bekende dichters, filosofen, staatshoofden en sterren en je komt terecht in een resort dat al verschillende gerenommeerde prijzen op haar naam wist te schrijven. Zonder meer briljant!

Heilzame warmwaterbronnen op een steenworp afstand

Geen verblijf in het Brilliant Spa Boutique Hotel is compleet zonder een bezoek aan het North Hot Spring Park zelf. Vaak wordt naar dit park als de parel langsheen de Jialing-rivier verwezen en deze naam heeft het park zeker niet gestolen. Het ligt aan de Jinyun Mountain en hoewel slechts 10 hectaren groot, zijn het 10 hectaren die je nooit meer zal vergeten.

Brilliant Resort and Spa warmwaterbronnen

Brilliant Resort and Spa warmwaterbronnen

Prachtige tempels, adembenemende tuinen, bergkloven, grotten en bronnetjes… allemaal dragen ze bij tot een uniek tempelcomplex dat al meer dan 2000 jaar gasten uit binnen- en buitenland in vervoering brengt. In totaal zorgen 10 warmwaterbronnen voor het hoogtepunt van je vakantie. Met constante temperaturen tussen de 35 en 37 graden Celsius en de aanwezigheid van sulfaat en alkaliën, hebben de bronnen een heilzame werking op je huid en je gewrichten. We kunnen ons beeldig voorstellen dat je hier niet meer weg wilt.

Gastronomische verwennerij en complete rust in de diepste zin van de woorden

Slaat de gong van de naburige Kwam Yin Tempel als het duister valt dan komen de Brilliant Gourmet en het Jia Ling Xuan restaurant tot leven. Gastronomische verwennerij op je bord waarbij lokale ingrediënten tot ware kunstwerkjes worden verheven. Zoals het hoort in dit rustieke oord, natuurlijk met aandacht voor een gezonde eetfilosofie. Met je buikje vol is het nadien zalig vertoeven in een van de River View Villa’s. Lekker languit op het terras van je eigen villa turend over de Jialing-rivier en het aanpalende woud. Het gebouw vormt een harmonieus geheel met de natuurlijke omgeving en ieder raam werd met een prachtig landschapstafereel gedecoreerd. Dit is volledig tot rust komen in de diepste zin van het woord.

brilliant resort and spa yoga

brilliant resort and spa yoga

Laat je onderdompelen in eeuwenoude Chinese wellnesstherapieën

Een zwempartijtje in de warmwaterbronnen en nadien lekker relaxen in de River View Spa of de Brilliant Spa. Wij kunnen slechtere dingen bedenken om tijdens je welverdiende vakantie te doen. De rustige, bijna poëtische omgeving dringt door tot diep binnenin de spa waar Westerse aromatherapieën en Oosterse massages op basis van eeuwenoude Chinese medische geheimen hand in hand gaan. De wellnessspecialisten die je met open armen ontvangen stellen maar al te graag een persoonlijke behandeling op zodat jouw persoonlijke lichaam en geest volledig in balans komen.

Brilliant Resort & Spa

Northern Hot Spring Park, Chongqing City

Beibei District

China

www.brilliantcq.com/en/

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.