World of Wonder

hair extensions

Big hair, don’t care – Voor het eerst hair extensions

Vandaag laat ik een van onze websitebezoekers aan het woord. Cheryl droomde al langere tijd van hair extensions en deelt daarom maar al te graag haar ervaringen met ons. Big hair, don’t care… the stage is all yours lady Cheryl.

Mijn kinderfoto’s lieten het al zien: dit meisje moet het later niet van haar indrukwekkende lokken hebben. En ze hadden gelijk. Geen volle bos glanzend haar pour moi. Nu moet ik bekennen dat ik ook weinig moeite doe om er wat van te maken. Niet meer dan nodig is eigenlijk. En nee, mijn haar doorkammen, vind ik niet altijd nodig. Soms is zo’n knoperige haardos zelfs nog fraaier dan die slappe, futloze plukken die treurig langs mijn gezicht vallen. Big, sexy Hollywood hair? Geen haar op mijn hoofd die daaraan denkt. Omdat ik zo’n kapsel toch een keer wilde ervaren, besloot ik de natuur een handje te helpen. Ik liet hair extensions zetten.

Hair extensions

Hair extensions

Hair extenstions… Beauty by Roos kan je helpen

Aan de dames van Beauty by Roos de taak om mijn sluike haren om te toveren tot een waar celebrity-kapsel. Een beetje huiverig was ik wel. Zit mijn haarkleur er wel tussen? En ziet het er niet nep uit? Haarstylist Eline stelde me al gerust bij het plaatsen van de eerste Hairloxx Professional-extension. Geen kleurverschil. Voor een natuurlijk effect voegde ze ook lichtere plukken toe. In totaal kreeg ik 75 extensions; een standaard volumebehandeling. Door middel van geluidstrillingen werden de plukjes haar met een tang aan mijn eigen haren bevestigd. Van nephaar is geen sprake. De extensions zijn afkomstig van Indiase vrouwen. Ik kan er alles mee doen wat ik wil: stijlen, krullen, verven. Ik heb maar achterwege gelaten dat de keren dat ik met een stijl- of krultang in de weer ben geweest op één hand – twee vingers – te tellen zijn.

Na ruim twee uur zaten alle extensions erin en werd mijn haar bijgeknipt en in model geföhnd. Het resultaat? Een prachtige, volle bos glanzend haar die ik tot voor kort alleen op de hoofden van celebs en andere geluksvogels aantrof. Toen ik de salon uitliep, leek het alsof iedereen naar mijn nieuwe haar staarde. Dat ik als de donkere variant van Paris Hilton – zelfverzekerd en trots – door de straten flaneerde, had daar wellicht mee te maken.

Ik ben heel blij met mijn haar. Ik heb mijn eerste stijltang en föhn al aangeschaft en de makers van haar-tutorials op YouTube zijn heel wat views rijker. Dat de extensions zo natuurlijk ogen verrast me nog het meest. Straks denken mensen nog dat ik vooraan in de rij stond bij het uitdelen van de kapsels. Laat ze maar in die waan. Zolang ze mijn kinderfoto’s maar niet zien.

De haarstylisten van Beauty by Roos zijn gespecialiseerd in het verlengen en voller maken van haar door middel van hair extensions. Voorafgaand aan een behandeling worden de wensen van de klant en het merk, het aantal, de kleur en de lengte van de hair extensions besproken. Alle extensions zijn van 100% mensenhaar en worden door middel van warmte of geluidsgolven aan het eigen haar bevestigd. Bij de juiste verzorging blijven de extensions zo’n vier maanden zitten. Daarna worden ze in de salon met een speciale vloeistof verwijderd.

Ook hair extensions laten zetten? Kijk op www.beautybyroos.nl voor een vestiging bij jou in de buurt.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.