World of Wonder

Travel

Cairo, Stad der Duizend Minaretten

Cairo Sultan Hassan moskee en ar-Rifai moskee

Cairo Sultan Hassan moskee en ar-Rifai moskee

De Egyptische hoofdstad Cairo heeft altijd reizigers aangetrokken, van 10 eeuwen geleden tot de tijd dat de Mammelukken zich in de stad gingen vestigen. Ondanks dat de stad in handen is geweest van verschillende volkeren is de mooie, hectische, bruisende, verrassende en zinnestrelende stad Cairo in de ogen van de Egyptenaren nog steeds hun Stad der Overwinning. Officieel heeft de stad de naam Al-Qahirah of eenvoudigweg “Masr”, een naam die ook ter aanduiding van gans Egypte wordt gebruikt. Cairo is een van de grootste steden ter wereld en heeft zijn bezoekers heel wat moois te bieden. Het is de administratieve hoofdstad van Egypte en zo goed als elke Egyptische piramide, zoals de Piramides van Gizeh, liggen op respectabele bezoekafstand van de stad. Er zijn ook heel wat oude tempels, graven, prachtige Christelijke kerken, magnifieke Moslimmonumenten en natuurlijk heel wat niet te missen musea. En dit allemaal in de naburigheid van de stad.

Zo lang u in staat bent om uw gevoelens volledig los te laten en uzelf te verliezen in deze majestueuze stad dan ontdekt u zonder twijfel de zeemzoete kracht van Cairo, de gezelligheid van zijn kleine cafeetjes en de geneugten van het wandelen door de smalle straatjes. Het is heel moeilijk om Cairo precies te omschrijven, want het is gewoon niet voor woorden vatbaar. Cairo is gewoon een wonderbaarlijke stad vol met leven en beweging en dit 24 uur per dag. Constant getoeter van de duizenden auto’s, kinderen die op straat spelen en handelaars die vol enthousiasme hun waren verkopen.

Cairo: cultuur in zijn puurste vorm

Cairo dat is cultuur in zijn puurste vorm! Met talrijke kunstgallerijen, muziekhuizen, zoals het Cairo Operahuis, en op iedere hoek van de stad wel een wereldberoemd museum. Natuurlijk vindt men er ook allerhande accommodaties gaande van de duurste, grootste en meest luxueuze hotels zoals de Four Seasons en Cairo Marriott tot zogenaamde budget hotels en hostels.

Cairo: shoppingparadijs bij uitstek

El Moez straat in Cairo

El Moez straat in Cairo

Als u even genoeg hebt van de bezoekjes aan culturele bezienswaardigheden, dan kunt u ook het ongelofelijke aanbod van winkelmogelijkheden, onspanningsactiviteiten en het nachtleven van de Egyptische hoofdstad omarmen. De winkelmogelijkheden gaan van het bekende Khan el-Khalili, dat al sinds de 14de eeuw onveranderd is gebleven, tot de meest moderne en van airconditioning voorziene winkelcentra. Alles waar het Oosten bekend om staat, kunt u hier wel krijgen. Zeker en vast dan goederen zoals kruiden, parfums, goud, zilver, tapijten, koper, leder, glas en keramiek. Probeer in Cairo zeker eens de bekende straatmarkten zoals Wekalar al-Balaq, voor het beste Egyptische katoen, de Tentmakers Bazaar, voor allerhande vakwerk, de Mohammed Ali Straat, voor muziekinstrumenten en, hoewel u er waarschijnlijk geen gaat kopen, de kamelenmarkt. Cairo is en blijft een echt paradijs voor de fervente shopper.

Geniet zeker ook van een shisha waterpijp in een van de oude cafeetjes, waar u allerhande smaken zoals appel, kokosnoot of zelfs Red Bull kunt uitproberen. Proef daarnaast een overheerlijke kosharischotel en eet zoals een echte Egyptenaar. In een levendige stad zoals Cairo met zijn diversiteit, cultuur en zijn hartelijke en hulpvaardige bevolking geraakt u nooit uitgekeken op de stad.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.