World of Wonder

constitutioneel eczeem

Constitutioneel eczeem

Constitutioneel eczeem is een vorm van eczeem die in onze westerse wereld steeds vaker opduikt. Het is dan ook een huidaandoening die met de nodige zorg en deskundigheid moet worden aangepakt. Naar constitutioneel eczeem wordt ook wel eens verwezen als zijnde atopisch eczeem. Hoewel het op elke leeftijd voor de eerste maal kan optreden, krijgt het overgrote deel van de mensen de eerste keer met deze vorm van eczeem te maken tijdens het eerste levensjaar.

Op jonge leeftijd zijn de symptomen van constitutioneel eczeem meestal te vinden rond het aangezicht of op de hoofdhuid. Het gaat hier dan om grote schilfers, korstjes, blaasjes of puistjes die zeer vochtig zijn en een rode kleur aannemen. Nadien kan het eczeem ook naar andere plekken uitbreiden. Op latere leeftijd zien we deze huidaandoening vooral op de ledematen optreden. De patiënt zal zowel op jonge als op oudere leeftijd vooral last hebben van jeuk.

Hoewel constitutioneel eczeem in grote mate erfelijk bepaald is, zijn er toch ook verschillende omgevingsfactoren die de oorzaak van het optreden van deze huidaandoening kunnen zijn. Deze factoren zoveel mogelijk vermijden, is dan ook de boodschap als u niet geconfronteerd wil worden met dit eczeem. De belangrijkste factoren zijn infecties, stresssituaties, verveling, factoren die er voor zorgen dat de huid gaan uitdrogen, bepaalde chemische stoffen verwerkt in zeep, parfum, wol, nylon en rubber en zaken die vaak tot een allergische reactie kunnen leiden zoals melk, pinda, pollen, … Houd uw huid dus steeds vochtig en gehydrateerd door gebruik te maken van bijvoorbeeld dagcrèmes. Gebruik ook zo weinig mogelijk producten zoals zeep en onderwerp uw leefruimte ook regelmatig aan een grondige poetsbeurt. Allemaal handelingen die de kans op constitutioneel eczeem verkleinen.

Symptomen consitutioneel eczeem verzachten

Hebt u toch te kampen met deze vorm van eczeem dan zijn er een aantal producten op de markt die de symptomen van deze huidaandoening kunnen verzachten en in grote mate beperken. Allereerst denken we meteen aan producten die de heilzame stof Aloë Vera bevatten. Aloë Vera gaat de huid voeden en zorgt voor een perfecte hydratatie. U kunt het zowel oraal opnemen als voedingssupplement of gebruiken als zeep of shampoo als uw hoofdhuid met constitutioneel eczeem te kampen heeft.

Naast Aloë Vera is er ook de kracht van paardenmelk. Paardenmelk heeft een zeer positieve invloed op de symptomen van constitutioneel eczeem. Paardenmelk zit onder andere verwerkt in de capsules, in shampoo, zeep en crèmes van Equilac. Producten die al jaar en dag bekend staan om hun heilzame effecten voor verschillende huidaandoeningen waaronder dit eczeem.

Ten slotte is er ook nog de crème van Vevina. Deze crème voorkomt het rode uitzicht van de huid en gaat de huid voeden met beschermende bestanddelen zodat de verspreiding van deze huidaandoening minder kans krijgt.

Elk van deze bovenstaande producten kan een manier zijn om op een aangenamere manier met constitutioneel eczeem door het leven te gaan.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.