World of Wonder

De beste wellness resorts ter wereld: Daintree Eco Lodge & Spa

Het zal jullie waarschijnlijk niet verbazen als ik jullie vertel dat we helemaal weg zijn van alles wat met wellness & spa’s te maken heeft. Van tijd tot stond zal dan ook een blogartikel verschijnen dat onze passie voor deze puurste vorm van ontspannen in de schijnwerpers plaatst. Beginnen doen we met wat volgens ons en volgens de meningen van vrienden, kennissen en gasten van onze website de beste wellness resorts ter wereld zijn. Ons lijstje is natuurlijk subjectief en mochten jullie zelf nog niet te missen resorts in gedachten hebben, feel free to share them via de reacties. Sharing is caring en we kijken er al naar uit om nieuwe wellnesspareltjes te ontdekken.

Op slechts 90 minuten ten noorden van het Australische Port Douglas vind je wat bekendstaat als de meest verwennende en rustgevende ecolodge ter wereld. Een paradijs in het oudste regenwoud ter wereld, 15 unieke en comfortabele boomhutten en een vleugje Aboriginalcultuur liggen er op jou te wachten. De Daintree Eco Lodge is de ideale uitvalbasis om het tropische North-Queensland, de Great Barrier Reef en natuurlijk het omringende regenwoud ten volle te ontdekken, terwijl je tussendoor van de heerlijkste wellnessbehandelingen en gastronomische lekkernijen kunt genieten. Harmonie met de natuur, verzorgende wellness en respect voor de cultuur… de prijswinnende Daintree Eco Lodge draagt vooral deze aspecten een warm hart toe.

daintree eco lodge & spa rooms

daintree eco lodge & spa rooms

Daintree Eco Lodge & Spa: Uniek in zijn locatie en accommodatie

De Daintree Eco Lodge is niet alleen uniek in zijn locatie, maar minstens even uniek in zijn accommodatie. 15 Vreedzame regenwoudbayans (huisjes) liggen in het dichte bladerdek van het oudste regenwoud ter wereld verscholen. Het motto “ een met de natuur” zou hier wel eens zijn ware oorsprong kunnen hebben. Gasten kunnen kiezen uit een van de 5 Lagoon Bayans met uitzicht op een met lelies bedekte woudlagune en het feeërieke restaurant of een van de 10 Regenwoud Spa Bayans die het regenwoud als panorama bieden en over een private jacuzzi op het balkon beschikken. Ondanks de wildernislocatie geniet je met Wifi in sommige van de bayans, air-conditioning, een mini-bar, een uitgeruste badkamer en nog veel meer toch van het nodige comfort en luxe. Je baadt als het ware in natuurlijke luxe!

Wawu-barrba: het genezen van de ziel

Niet alleen de Eco Lodge zelf maar ook de Daintree Wellness Spa geniet van internationale bekendheid. Je ontdekt een heel nieuwe en uiterst ontspannende wereld als je jezelf in de geneugtes van unieke en door de Aboriginals geïnspireerde massages en spatherapieën waarbij het contact met de aarde en natuur centraal staan, laat onderdompelen. De Aboriginalstammen die al eeuwen met het regenwoud verbonden zijn, noemen deze Daintreeplek ‘Wawu-barrba’, het genezen van de ziel. Het is de plek waar de spirituele voorouders van de Kuku Yalanji-stam hun thuis hebben. De ideale plek dus om via een van de vele behandelingen met namen zoals Julma, Wawu Bubu en Julaymba Madjanga volledig tot rust te komen terwijl tsjirpende vogels en de natuurlijke Daintreegeluiden je omringen.

daintree eco lodge & spa wellness

daintree eco lodge & spa wellness

In harmonie met de Aboriginalcultuur

De Daintree Eco Lodge en Spa zijn zeer belangrijk voor de plaatselijke Aboriginalcultuur. Ooit waren deze gronden eigendom van de voorouders van de Kuku Yalanji-stam en werden ze gebruikt als rustplaats omwille van het verse bronwater, de overvloed aan geneeskrachtige kruiden en planten en de prachtige fauna en flora aan de oevers van de Daintree-rivier. De mensen van de Eco Lodge willen het belang van deze plek in ere houden en leven dan ook in harmonie met de plaatselijke Kuku Yalanji Aboriginalbevolking. Dit resulteert in een unieke samenwerking en een wederzijds respect dat men ook op de bezoekers van de Lodge over wenst te brengen. Zo kan je als gast van de Lodge onder begeleiding van echte Aboriginalgidsen een wandeling door het regenwoud maken en kom je op deze manier meer over het regenwoud, maar ook over de Aboriginalgewoontes- en tradities te weten. Daarnaast zijn er ook interactieve Aboriginalworkshops die je in aanraking met de Aboriginalkunst en -cultuur laten komen en kan je er zelfs voor kiezen om je huwelijk een Aboriginaltouch te geven. Steeds met respect voor de cultuur, de natuur en de fascinerende wereld van de Aboriginals.

Het Daintree Eco Lodge & Spa boeken doe je voor de laagste prijs volgens onze zoektocht het best via booking.com. Onderstaande zoekbox kan je hierbij helpen:


Booking.com

Daintree Eco Lodge & Spa

Mossman – Daintree Road 20

Mossman Queensland 4873

Australië

www.daintree-ecolodge.com.au

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.