World of Wonder

Sleeën

De eerste keer skiën met je kind

Een goede voorbereiding is de start van een goede vakantie. Dat geldt niet alleen voor jezelf maar ook voor de vakantie en de eerste keer skiën van je kind. Met de volgende tips zijn ze volledig winterweer klaar en in staat om de sneeuw te trotseren.

Plezier maken in de sneeuw

Plezier maken in de sneeuw

De eerste keer skiën met je kind: Laat hen dromen

Bereid je kind voor op de skipret. Een eerste ski-ervaring is gevuld met indrukken voor je kind. Vertel hen op voorhand al wat ze allemaal gaan leren en vul de dag met spelletjes en nog andere activiteiten. Want als ze klein zijn, draait het niet om skiën alleen. Neem een slee mee, doe eens een sneeuwballengevecht, ga een keer zwemmen… de skivakantie dat moet tof en top zijn. Zo kunnen ze uitkijken naar niet enkel een skiles maar een hele dag vol plezier.

De eerste keer skiën met je kind: Samen het materiaal controleren

Zorg dat het materiaal up-to-date is en je alles voorzien hebt. Denk maar aan een helm, schoenen, de juiste ski’s, harnas … Doe dit samen met je kind. Het wekt de interesse en zo krijgt je kind voeling met skiën.

De eerste keer op de latten

De eerste keer op de latten

De eerste keer skiën met je kind: Kies samen een tussendoortje

Niets zo fijn als een zoete beloning na de inspanning. Wat chocolade, noten en gedroogd fruit uitdelen op de skilift doet wonderen. Kies of bereid samen een gezonde energieke snack die in een buidelzakje past.

De eerste keer skiën met je kind: lekker warm induffelen

Ga voor een onderlaag die warm houdt en goed de transpiratie afvoert. Vul dat aan met een tweede warmtelaag en werk af met een stevig skipak. Denk ook aan accessoires zoals een opvallende helm. skibril en handschoenen.

Zo, je bent helemaal klaar om de eerste keer skiën met je kind tot een topervaring te maken. Er zijn tal van kindvriendelijke skigebieden in zowel Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland als Italië. In onze zoektocht naar gepaste skihotels met kinderen gebruiken we omwille van de vele voordelen en de lage prijzen steevast booking.com. Een kindvriendelijke aanrader is zeker en vast Skiwelt Wilder Kaiser – Brixental in Oostenrijk. Deze plek krijgt op populaire websites zoals wintersporters.be de hoogste score op gebied van kindvriendelijkheid:Booking.com

 

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.