World of Wonder

De nieuwe DJI Mavic Air past in je broekzak

DJI onthulde vandaag de nieuwe en ongelofelijke kleine maar fijne Mavic Air. Hij heeft wel iets weg van de DJI Spark die vorig jaar werd onthuld, maar deze drone heeft wel de opvouwbare rotorarmen die ook de Mavic Pro heeft. Als je de Mavic Air op tafel naast je smartphone legt dan zal er qua afmetingen niet veel verschil zijn. Buiten het feit dat hij wel enkele malen dikker is, maar toch.

DJI Mavic Air met opvouwbare rotors

DJI Mavic Air met opvouwbare rotors

Zoals de naam al aangeeft, is de Mavic Air de smallere versie van de Mavic Pro. Tijdens de voorstelling van de Air werd dan ook de nadruk gelegd op de draagbaarheid van deze drone. Hij past perfect in de jas van je zak bijvoorbeeld en qua afmetingen neemt de Mavic Air maar de helft van de plaats van zijn grote broer de Mavic Pro in. Ondanks deze kleinere afmetingen zijn de specificaties er echter niet minder om, met onder meer een 3-axis gestabiliseerde 4K camera met een 7-camera systeem waardoor de Mavic Air in drie richtingen kan kijken; een functie die we voordien nog nooit bij kleinere drones gezien hebben. Met een gewicht dat ook de helft van de Mavic Pro bedraagt, kan de nieuwe Mavic Air maar liefst 21 minuten in de lucht blijven hangen. En dankzij de antennes in het landingsgestel heeft de drone een bereik van maar liefst 4 kilometer (bij gebruik van de bijgeleverde afstandsbediening natuurlijk).

Enkele van de nieuwe specificaties van de Mavic Air

Bij de nieuwe specificaties van de drone zien we onder meer de nieuwe 3D-panoramamodus die 25 foto’s op 8 seconden tijd als het ware aan elkaar lijmt om zo indrukwekkende 180° panoramafoto’s te maken.

Dji Mavic Air: 12MP foto's

Dji Mavic Air: 12MP foto’s

Wat ons vooral ook opviel bij de Mavic Air was dat hij over een nieuwe software beschikt die het vliegen met de drone en het maken van zogenaamde moeilijke foto’s nog eenvoudiger maakt. Net zoals de Spark valt de Mavic Air met bewegingen van de armen te bedienen; een functie die door DJI “Smart Capture” wordt genoemd. Deze functie stelt je in staat om met bewegingen van de hand je drone te laten bewegen. Bij de DJI Spark zagen we soms nog wat haperingen, maar DJI heeft ons nu beloofd dat de werking geoptimaliseerd werd en een upgrade heeft gekregen. Er werden ook nieuwe bewegingsherkenningen toegevoegd zoals het gebruik van de twee handpalmen om de drone dichter of verder van je vandaan te laten bewegen. Alsof je inzoomt of uitzoomt op een smartphone.

Daarnaast is er natuurlijk ook nog het verbeterde systeem om objecten te ontwijken; door DJI APAS (Advanced Pilot Assistance Systems) gedoopt. In tegenstelling tot de Phantom 4 en de Mavic Pro stopt de Mavic Air niet wanneer er een obstakel wordt gedetecteerd. De drone maakt namelijk gebruik van een 3D-mapping systeem om over of rond het obstakel te vliegen. Dit betekent dat je de Mavic Air bijvoorbeeld het bos in kunt sturen en de drone uit zichzelf tussen de bomen zal laveren zonder dat de bestuurder moet sturen. Dat is toch wat DJI ons heeft beloofd.

Een DJI update zou niet compleet zijn zonder enkele te gekke nieuwe vluchtmodi natuurlijk. Zo is er een nieuwe functie genaamd Asteroid die de Mavic Air om je heen doet vliegen om zo een sferisch beeld te maken van je omgeving zodat je een soort asteroïde krijgt. Er is ook de ‘Boomerang Flight’ modus en die doet exact wat de naam al aangeeft. Wanneer geactiveerd, gaat de drone als een boemerang om je heen vliegen.

Andere Specificaties in het kort:

  • 12 MP foto’s
  • 4K 30 FPS video
  • 1080 120 FPS slow-motion video
  • Snelheid: 68 km/u in sportmodus

De prijs van de Mavic Air

En dan de prijs… echt goedkoop is de Mavic Air met al deze functies niet. Voor de standaardversie betaal je 849 euro. Hiervoor krijg je de Mavic Air, een batterij, een lader, een afstandsbediening en tal van accessoires zoals propellers. Voor 200 euro meer kan je ook de Fly More Combo op de kop tikken die onder meer 2 extra batterijen en een batterijoplaadhub bevat. Iets goedkoper dus dan de Mavic Pro en de helft van de prijs van de Phantom 4 Pro. Deze drone doet echter dingen die de andere drones niet kunnen…en dat maakt hem net zo speciaal en uniek!

 

 

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.