World of Wonder

DJI Tello: een betaalbare drone met een zee aan opties

De DJI Tello landt netjes op je hand

    De DJI Tello landt netjes op je hand

Wie het woord drone in de mond neemt, denk meteen aan DJI. Het bedrijf is dan ook het bekendste, meest innovatieve en meest kwalitatieve merk op de dronemarkt. Wat mensen bij het overwegen van een DJI drone echter vaak afschrikt, is de hoge prijs. Goed nieuws daarom; het Chinese bedrijf Ryze Tech verkoopt vanaf maart 2018 een betaalbare drone, de DJI Tello, die dankzij de samenwerking met DJI van DJI en Intel technologie wordt voorzien. Voor het kleinood dat ook wel een speelgoeddrone wordt genoemd, betaal je slechts 99 Dollar in Amerika en rond de 109 euro in Europa. We spreken wel over een speelgoeddrone, maar als je de opties en mogelijkheden van de DJI Tello bekijkt dan mag je gerust van een top-of-the-bill beginnersdrone voor jong en oud spreken.

Wat je van de DJI Tello allemaal mag verwachten? Deze kleine vliegende supermachine doet het met dezelfde technologie als de veel duurdere DJI Spark. De Intel Movidius Myriad 2 VPU processor, die de bewegingstechnologie van alle DJI drones ondersteunt, laat je de drone bedienen met bewegingen van je hand. Bij de DJI Tello helpt de Intel Movidius onder meer om hem op dezelfde plaats te laten vliegen en om hem weer netjes in je hand te laten landen. Handig voor kinderen die nog nooit een drone hebben bestuurd, maar ook handig als je niet de ganse tijd op je smartphone wilt tokkelen.

Foto’s en films maken met de DJI Tello

En wat met foto’s nemen en filmen? Deze functies mochten natuurlijk niet ontbreken. Met de DJI Tello maak je 720p video’s, indien gewenst ook 360° beelden, en neem je 5MP foto’s. Geen professioneel beeldmateriaal, maar meer dan voldoende om leuke foto’s en filmpjes met anderen te delen. Het is en blijft natuurlijk een speelgoeddrone en je betaalt dan ook maar een fractie van de prijs van bijvoorbeeld de DJI Spark. De beelden kan je trouwens live streamen naar bijvoorbeeld je tablet.

DJI Tello 720p videobeelden

          DJI Tello 720p videobeelden

DJI Spark vs DJI Tello

Nu we het toch over de DJI Spark hebben, loont het misschien de moeite om jullie even te vertellen wat de grote verschillen tussen beide drones zijn. De DJI Spark weegt iets meer (bijna 300 gram vs 80 gram voor de DJI Tello), kan iets langer vliegen (16 min vs 13 min voor de DJI Tello), heeft een ingebouwde GPS, beschikt over een 12 MP camera (vs 5MP bij de Tello) en schiet videomateriaal met 1080p. Daarnaast zijn er ook nog andere functies zoals het bereik die iets beter zijn bij de DJI Spark. You get what you pay.

Leuk extraatje vinden wij ook Scratch. Scratch is een simpele programmeersoftware die bij de DJI Tello wordt geleverd en die je de kans geeft om je eerste stappen in de coding- en programmeerwereld te zetten. Dankzij Scratch kun je via eenvoudige programmeerstappen zelf je drone configureren. Dat hadden we nog nooit bij een drone gezien.

Bestel hem nu via de DJI website

Valt er nog iets mee over e DJI Tello te zeggen? Ja hoor, deze week kan iedereen hem testen tijdens het CES-evenement in Las Vegas. Wie daar niet meteen voorbijkomt, kan hem ook al bestellen via de website van DJI zelf. Naar alle verwachting worden de eerste DJI Tello’s in Maart van dit jaar verstuurd.

DJI Tello: leverbaar in verschillende kleuren

DJI Tello: leverbaar in verschillende kleuren

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.