World of Wonder

Drenthe Matingerveld Heide

Drenthe, 4 wondermooie regio’s die bruisen van energie

Op zoek naar een leuke plek om het nieuwe jaar op gepaste wijze in te wijden, kwamen we in Hof van Saksen in de Nederlandse provincie Drenthe terecht. Omdat deze prachtige provincie ons enkele jaren geleden al aangenaam wist te verrassen toen we in het Land van Bartje verbleven, leek een terugkeer naar deze regio ons een perfecte keuze. Reken daar nog de te gekke waterglijbanen van het Hof van Saksen bij en je weet meteen waarom onze dochter en haar nichtje al twee avonden tevoren vol met zenuwen naar onze vakantie uitkeken. Tijd dacht ik bij mezelf om een paar leuke en interessante artikels over Drenthe te schrijven. Veel plezier!

Drenthe, land van rivieren

Drenthe, land van rivieren

Warm en gastvrij Drenthe

Drenthe is een Nederlandse provincie die zich in het zuidoosten van het land bevindt en die grenst aan Friesland, Groningen, Overijssel en aan het Duitse Nedersaksen. Het is een streek waar men tot rust komt temidden van schilderachtige dorpjes en een unieke natuurlijke omgeving. De Drentse bevolking is bijzonder gastvrij en ontvangt u zonder twijfel met open armen in een van de typische accommodaties die omgetoverd zijn tot charmante verblijfplaatsen. Denken we maar aan de talrijke oude Saksische boerderijen, de typische leerlooiershuisjes of de schepershuisjes gelegen aan de randen van de uitgestrekte heidevelden. Vanuit de prachtlocaties kunt u het uitgebreide culturele erfgoed en de mooiste stukjes natuur verkennen. U kunt zich geen betere vakantieplek voorstellen.

Hunebed, Havelte, Drenthe

Hunebed, Havelte, Drenthe

Drenthe: 1 provincie, 4 regio’s

Elk stukje Drenthe heeft ook zijn eigen karakteristieken die de provincie een afwisselend en aantrekkelijk karakter geven. In Noord- en Midden-Drenthe staat het woord water centraal. Deze streken die zoals de woorden zelf al aangeven zich in het midden en het noorden van de provincie bevinden, bestaan vooral uit een landschap dat bezaaid ligt met riviertjes, vijvers en meren. Het is dan ook de uitgesproken plek om aan tal van watersporten te doen of om uw vislijn uit te gooien. Het Zuidwesten van Drenthe wordt op zijn beurt dan weer geroemd om de schoonheid van zijn natuur in het algemeen. Op natuurlijk vlak is deze streek misschien wel een van de mooiste van Nederland. Niet onbegrijpelijk telt dit stukje Drenthe dan ook heel wat unieke en beschermde natuurgebieden zoals Dwingelderveld en het Drents Friese Wold. Stukjes natuur die u zeker niet mag missen tijden een bezoek aan Drenthe. Een laatste regio die bijdraagt tot de diversiteit van het Drentse landschap is Zuidoost-Drenthe. Zuidoost- Drenthe staat bekend om zijn verrassend mooie veengebieden en zijn eeuwenoude hunebedden. Vele stukjes van het Drentse veengebied worden beheerd door Staatsbosbeheer zodat deze wonderlijke plekjes van natuurlijk schoon ook nog voor de volgende generaties bewaard blijven.

Hemelse heidehoning, Drenthe

Hemelse heidehoning, Drenthe

Hmmmm…lekker

De Drentenaar verwent zijn bezoekers niet alleen met een overvloed aan comfort, luxe en kwaliteit maar ook met tal van lokale lekkernijen en streekgerechten. Lekker en Drents worden vaak in een adem uitgesproken. Laat u verwennen door zaken zoals hemelse heidehoning en authentieke Drentse vruchtenwijn. Eens u eraan begint, zult u er niet meer mee kunnen stoppen!

We zijn nu al een aantal keer in Drenthe geweest en hebben steeds ons hotel, B&B of bungalow via booking.com geboekt. Het leverde ons via onderstaande zoekbox de laagste prijzen op:


Booking.com

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.