World of Wonder

Drenthe, dé paardenprovincie van Nederland

Op zoek naar een leuke plek om het nieuwe jaar op gepaste wijze in te wijden, kwamen we in Hof van Saksen in de Nederlandse provincie Drenthe terecht. Omdat deze prachtige provincie ons enkele jaren geleden al aangenaam wist te verrassen toen we in het Land van Bartje verbleven, leek een terugkeer naar deze regio ons een perfecte keuze. Reken daar nog de te gekke waterglijbanen van het Hof van Saksen bij en je weet meteen waarom onze dochter en haar nichtje al twee avonden tevoren vol met zenuwen naar onze vakantie uitkeken. Tijd dacht ik bij mezelf om een paar leuke en interessante artikels over Drenthe te schrijven. Veel plezier!

Golfen in Drenthe

Golfen in Drenthe

Met de golfstick in de hand door het Drentse land

De golfsport kent zijn hoogdagen en wordt nog elke dag populairder. De combinatie van een leuke en competitieve sport gecombineerd met een vleugje natuur en frisse lucht vallen bij steeds meer mensen in de smaak. Drenthe biedt dan ook het beste van het beste als het op deze combinatie aankomt. De verschillende golfbanen die Drenthe telt zijn allemaal tot in de puntjes verzorgd en met als achtergrond de wondermooie Drentse natuur wilt u nergens anders meer golfen. Bij golfen denken de meeste mensen begrijpelijk aan de 18 holes lange golfcourts. Toch is golfen in Drenthe een zeer ruime term en zijn er heel wat golfvarianten in Drenthe die steeds vaker de weg vinden naar het grote publiek. Hier een klein overzicht van wat u zoal golfend kunt beleven in Drenthe.

Naast de traditionele golf kunt u in Drenthe ook Pitch & Putt spelen. Deze variant van golf kan aanzien worden als een kleinere versie van het klassieke golf. De banen zijn iets korter waardoor deze variant ook perfect met de ganse familie te spelen valt. Nog niet zo vertrouwd met de golfsport of een keertje proberen…dan is Pitch & Putt ongetwijfeld uw ding. De Pitch & Putt banen zijn bovendien ook altijd in het groen gelegen.

Een andere versie van het klassieke golf is de boerengolf. Boerengolf zoals het woord al aangeeft, is de boerse vorm van golfen. Deze vorm van golfen vindt niet alleen plaats op weiden in plaats van op echte courts maar ook de golfstick is iets anders dan bij het traditionele golf. De stick is namelijk een houten stok met daarop een klomp bevestigd. De regels van het spel zijn hetzelfde. Vooral populair bij families of onder groepjes vrienden.

Een laatste variant op de golfsport is natuurlijk het midgetgolf of ook wel minigolf genoemd. Deze kleine versie van golf is en blijft zeer populair. Om zijn bezoekers volledig tot dienst te zijn, telt Drenthe dan ook heel wat midgetbanen waar u zo goed als het hele jaar een balletje kan slaan.

Paardrijden in Drenthe

Paardrijden in Drenthe

Drenthe: dé paardenprovincie van Nederland

Drenthe leent zich als provincie ook perfect tot het uitoefenen van de paardensport. De Drentse regio telt maar liefst 850 kilometer aan paarden- en menroutes die allemaal mooi op elkaar aansluiten en netjes bewegwijzerd zijn. Naast deze talrijke uitgestippelde routes zijn er ook nog heel wat paden en weggetjes die u doorheen de prachtige bossen en weiden van Drenthe loodsen en die u te paard laten genieten van de mooiste kantjes van deze Nederlandse provincie of geniet van de stilte, rust en het authentieke karakter van enkele van Nederlands mooiste dorpjes en stadjes. U hebt het waarschijnlijk al wel gemerkt. De Drentenaar houdt van paarden en de paarden houden van Drenthe. De provincie wordt dan ook niet voor niets dé paardenprovincie van Nederland genoemd.

Zoals al aangegeven worden de ruiterpaden netjes onderhouden zodat men het hele jaar door kan genieten van de best mogelijke faciliteiten. Van faciliteiten gesproken, Drenthe biedt zijn ruiters ook heel wat rust- en overnachtingplaatsen aan zodat ook langere tochten tot de mogelijkheden behoren. Ideaal voor de paardenliefhebber is ongetwijfeld de Nieuwe Ruiter- en Mengids die allerlei weetjes en wetenswaardigheden voor de menner en ruiter bevatten. Elke Drentse paardenroute wordt netjes in deze gids beschreven en bovendien staan er ook adressen in van maneges, slaapplaatsen, dierenartsen en zelfs hoefsmeden. Alles wat een ruiter en zijn paard tijdens een onvergetelijke tocht nodig zouden kunnen hebben. Deze gids kost € 24,95 en is te kopen via de e-shop van de provincie Drenthe.

We zijn nu al een aantal keer in Drenthe geweest en hebben steeds ons hotel, B&B of bungalow via booking.com geboekt. Het leverde ons via onderstaande zoekbox de laagste prijzen op:


Booking.com


 

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.