World of Wonder

3 lagen skiën

Drie lagen tijdens het skiën

Putje winter… met gisteren nog wat smeltende sneeuw in het zuiden van België en tientallen centimeters in de Alpen! Tijd dat je jouw ski’s of je snowboard van de zolder haalt en je begint voor te bereiden op de wintervakantie. Om comfortabel van iedere piste te glijden, wil je het niet te warm maar ook niet te koud hebben. Kiezen voor de juiste wintersportkledij is daarom van cruciaal belang. Met onze tips en onze drie lagen tijdens het skiën of snowboarden kom je niet alleen gezwind maar ook met de juiste temperatuur van de piste. Het drielagensysteem is namelijk de enige manier om je tegen de koude beschermen; of je nu een pisteskiër, een freerider of freestyler bent.

Drie lagen – Laag 1: Vochtafdrijvende laag

Thermisch ondergoed is de basis van het drielagensysteem. Thermisch ondergoed staat zoals alle ondergoed in direct contact met je huid en net daarom dat vochtafdrijving van zweet de belangrijkste prioriteit van deze laag vormt. Thermisch ondergoed heeft als doel je huid droog te houden zodat je het niet koud krijgt. Het ondergoed is zo belangrijk omdat het een vorm van microklimaat rond je lichaam creëert waardoor het veel effectiever is dan bijvoorbeeld katoenen T-shirts die zovele mensen nog dragen. Laag 1 van onze 3 lagen hebben we al achter de rug… op naar laag 2.

thermisch ondergoed

Thermisch ondergoed voor een optimale vochtafdrijvng

Drie lagen – Laag 2: Isolerende laag

Over de thermische laag draag je best een tussenlaag bestaande uit watten, fleece, dons of wol. Deze laag heeft als functie om een isolerende rol uit te oefenen. Door de isolatie ontstaat er een warm omhulsel rond je lichaam waardoor koude geen kans krijgt. Zo geniet je van de optimale bescherming tegen koude. Toch te warm… probeer dan een dunnere isolerende laag. Met de isolerende laag kan je qua dikte spelen zodat je perfect op temperatuur blijft en je jezelf kunt aanpassen aan de buitentemperatuur.

Een fleece als isolatie

Een fleece als isolatie

Drie lagen – Laag 3: Wind- en weerbestendige laag

Naast vocht afdrijven en isoleren hebben we natuurlijk nog een laag nodig die ons beschermt tegen de grillen der natuur. Deze laag is als het ware het schild van je lichaam en gaat je moeten beschermen tegen sneeuw, regen, wind, hagel en andere extreme weersomstandigheden. Deze laag is best wind- en waterdicht en heeft een ademend vermogen. Belangrijk is dat de wind- en weerbestendige laag comfortabel zit en je de nodige bewegingsvrijheid geeft.

Een skijas tegen weer en wind

Een skijas tegen weer en wind

Toch nog vragen over de drie lagen, stel je vraag dan hieronder!

Veel wintersportplezier!

Op zoek naar een leuke skibestemming, probeer dan Oostenrijk en Ischgl eens:Booking.com

 

 

 

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.