World of Wonder

Eifel in Duitsland

Feeërieke Eifel

Het moet nu ongeveer 2 weken geleden zijn dat we met de schoonfamilie voor een weekendje Eifel kozen. Gezellig als altijd viel me ook op hoe mooi deze streek wel was. Ondanks het grijze wolkendek wierpen zo af en toe enkele zonnestralen hun felle licht op het bont gekleurde bladerendek waardoor de pracht en praal van dit stukje Duitsland helemaal tot zijn recht kwam. Tijd om jullie wat meer over onze weekendbestemming te vertellen. En dat doen we via 5 mooie artikels… als we het doen, doen we het goed 🙂 :

De Eifel of het Eifelgebied gelegen in het westen van Duitsland tegen de Duits-Belgische grens heeft zijn bezoekers een groot aantal zeldzame en oogstrelende bezienswaardigheden te bieden. De centrale hooglanden, waaruit het ganse Eifelgebied is opgebouwd, tussen Aken, Keulen, Koblenz en Trier beschikken over een wonderlijke natuurpracht die deze streek zo aantrekkelijk maken. De regio werd gevormd door vulkanische activiteiten in het Tertiar waardoor een prachtig netwerk van vulkanische kratermeren ontstonden, die ook Eifel’s blauwe ogen worden genoemd.

Eifel

De eifel: parel in West-Duitsland

Van glooiende heuvels tot diepe valleien… welkom in de Eifel

De regio van de Eifel heeft ook voor ieders wat in petto. De netjes onderhouden dorpen, de imposante en over het landschap uitkijkende kastelen, de prachtig versierde paleizen, de devote abdijen, de steile kliffen, de woeste watervallen en de meer dan 500 sprankelende waterbronnen nodigen de bezoeker uit tot avontuurlijk en cultureel interessante verkennings- en ontdekkingstochten. De talloze Eifelmeren zorgen ook voor het grootste Europese netwerk van dammen. Het landschap dat deze Eifelmeren omringd bestaat uit glooiende heuvels en diepe valleien en worden grotendeels gedomineerd door dichte beboste wouden en groene bossen. Verspreid over de hele regio liggen ook onaangeroerde stukken moeras en geïsoleerde pareltjes der natuur die de ideale habitat vormen voor heel wat uitzonderlijke en zeldzame dier- en plantsoorten. Een paradijs voor wie de Eifel op een ‘natuurlijke’ manier wil ontdekken.

Trier... de oudste stad van Duitsland

Trier… de oudste stad van Duitsland

Trier, Koblenz en Keulen

Niet alleen op natuurlijk vlak maar ook op cultureel vlak neemt het land van Eifel een prominente rol in. Onze Keltische, Romeinse en middeleeuwse voorouders hebben zo hun sporen nagelaten in enkele van Duitslands mooiste steden die het eifelgebied rijk is, denken we maar aan Trier, Koblenz en Keulen om er maar enkele bij naam te noemen. Ook de prachtige mozaïeken in de Romeinse villa nabij Otrange en de verschillende 7de en 8ste eeuwse kloosters kleuren het eifellandschap en geven het een mysterieuze en religieuze uitstraling. Check zeker onze blogs over Keulen, Koblenz en Trier eens. Ze nemen je mee op een fascinerende reis doorheen deze magische steden.

Een hotel of B&B in de Eifel boeken doe je voor de laagste prijs volgens onze zoektocht het best via booking.com. Onderstaande zoekbox kan je hierbij helpen:


Booking.com

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.