World of Wonder

anfora ibiza

Gay Ibiza

Hoewel de zonnige zomer toch weer even haar staart heeft ingetrokken deze dagen kunnen we er niet onderuit… de zomer komt eraan en goed twee weken geleden konden we daar met heerlijk tropische temperaturen al even van genieten. Wie het woord zomer in de mond neemt, denkt meteen aan zon, vakantie, zee,… Om dit zomerse aspect extra in de verf te zetten, leek het mij hoog tijd om nog eens een reeks toeristische blogartikels op jullie los te laten. Starten doe ik daarom met alles wat je al ooit over Ibiza wilde weten. Inderdaad Ibiza…feesteiland bij uitstek, maar ook zoveel meer. Ontdek het zelf via deze blokartikels. Vandaag Gay Ibiza:

Gay Ibiza: discotheek Anfora

Niet alleen voor hetero’s maar ook voor de holebi gemeenschap vormt gay Ibiza een van dé zomerse toplocaties. De gayscène is sterk vertegenwoordigd op het eiland en zorgt voor een warme en hartelijke ontvangst, vooral tijdens de maanden juli en augustus. Met uitzondering van de enige echte gay club op het eiland, Anfora, die gelegen is in het hart van de oude stad (Dalt Vila) en die zijn deuren maar liefst tot midden oktober openhoudt. Een echte aanrader! Daarnaast bieden heel wat clubs één keer per week een gay avond aan. De populairste hiervan is La Troya, die iedere week plaatsvindt in Amnesia.

Gay Ibiza: de populaire Calle de La Virgen

Buiten deze fantastische gay club en gay avonden zijn er ook een groot aantal gay bars die van Ibiza een toplocatie voor iedere holebi maken. Vooral de Calle de la Vilgen in de oude stad (Dalt Vila) van Ibiza stad vormt een aantrekkelijke mix van gay en zogenaamde mixed bars (gay + hetero) zoals Teatro: een gay bar die vooral in trek is bij Britse en West-Europese bezoekers en die een prachtig uitzicht biedt vanop het ruime terras op de haven van Ibiza, en Leon: een kleine bar gelegen te Calle de la Virgen 62 waar de vriendelijke Duitser Erwin de plak zwaait en die meestal later zijn deuren geopend houdt dan de omliggende bars. Andere beroemde gay bars die zich op wandelafstand van de Calle de la Virgen bevinden, zijn Angelo, Icognito en de zeer in trek zijnde mixed bar Dome.

Calle de la Virgen in Ibiza

Calle de la Virgen in Ibiza

Gay Ibiza: Relaxen op Playa es Cavallet

Na het feesten volgt natuurlijk het relaxen. Ook hiervoor biedt gay Ibiza zijn bezoekers de ideale en afgestemde gay locaties. Het favoriete strand voor homomannen bevindt zich op ongeveer 6 kilometer van Ibiza stad en draagt de naam Playa Es Cavallet. Neem een taxi of bus vanuit Isadora Machabich om dit mooie strand te bereiken. Nadat de bus of taxi u heeft afgezet, is het nog een twintigtal minuutjes wandelen om het populaire strand te bereiken. Dit strand is zo goed als 100% gay en ook naakt zonnen vormt er geen uitzondering. Es Cavallet is een lang en parelwit zandstrand waar u ook zonnebedden en parasols kunt huren. Het strand heeft bovendien zijn eigen bar-Restaurant de Chiringay, waar u tegen redelijke prijzen een hapje kan eten of een drankje kan nuttigen. Achter het strand bevinden zich eindeloze zandduinen waar men de privacy vindt om intieme momenten te kunnen beleven.

Playa es Cavallet in Ibiza

Playa es Cavallet in Ibiza

Ibiza: de beste hotels en verblijven aan de beste prijsBooking.com

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.