World of Wonder

rooftop bar l'oiseau blanc

Genieten van op grote hoogte: onze favoriete rooftop bars

Drankjes smaken nu eenmaal beter als je wat hoger zit. Daarom hebben we vijf rooftops uitgeprobeerd met een prachtig uitzicht over de meest waanzinnige steden van onze planeet.

Rooftop Bar Topper op lnstagram: De Sky Bar in Barcelona

Van april tot oktober opent de Sky Bar met zijn weidse uitzicht over Barcelona zijn deuren voor de gasten van het Grand Hotel Central en andere nachtraven die de overgang naar het zomeruur willen vieren. Op het programma van het meest gefotografeerde houten terras in de geschiedenis van de rooftops: resident-dj’s, exquise gerechten zonsondergangen zonder einde een infinity pool en een panoramisch uitzicht over de stad van Gaudi. Enig minpuntje: je komt niet in het zwembad als je geen hotelgast bent! Maar je kunt er wel met een sangria in de hand genieten van het spectaculaire uitzicht.

Sky Bar, Grand Hotel Central, Vía Laietana 30, Barcelona, grandhotelcentral.com

rooftop bar sky bar

rooftop bar sky bar

Om het goed te maken: Rooftop Bar La Terrazza in Firenze

Er is geen betere plek dan La Terrazza, de romantische rooftop van Hotel Continental in Firenze, om haar hart (opnieuw) te veroveren of gewoon te genieten van een Aperol Spritz. Met uitzicht op de Arno (de rivier, niet de zanger) en de beroemde Ponte Vecchio, is dit terras een van ‘s werelds meest stijlvolle adressen om dronken te worden van de buitenlucht.

Hotel ContinentaWicolo dell’Oro, Firenze, lungarnocollection.com

rooftop bar la terrazza

rooftop bar la terrazza

Paleisallures bij Rooftop Bar L’Oiseau Blanc in Parijs

Van alle nieuwe palaces die de afgelopen tien jaar in Parijs zijn geopend, is het Peninsula het meest recente, feestelijk geopend in de zomer van 2014, en zonder enige twijfel het meest grandioze. Om te genieten van de schoonheid van deze plek, neem je de lift naar de zesde verdieping. Hier ligt het gastronomische restaurant L’Oiseau Blanc met een adembenemend 360-gradenuitzicht door het prachtige glazen dak. Als het mooi weer is, gaat de bar van het restaurant open naar een langgerekt terras dat over de Parijse daken uitkijkt, Het elegante decor, het vrije uitzicht op de Eiffeltoren en een bediening van wereldklasse maken dit terras tot een van de meest exclusieve van de Franse hoofdstad.

Palace The Peninsula. 19 Avenue Kléber. Paris. peninsula.com

rooftop bar l'oiseau blanc

rooftop bar l’oiseau blanc

Mission networking Rooftop Bar La Piscine in New York

Het Americano heeft zijn hotelvriendjes van het Meatpacking District aan hun lot overgelaten om zich te vestigen langs het High Line Park. Achter een gevel van geperforeerd metaal herbergt een van de meest prominente hotels van de Big Apple kamers die op Japanse kunst zijn geïnspireerd en een hip publiek aanspreken dat genoeg heeft van het Standard en het Gansevoort. Maar als je wilt ontdekken waarom deze plek zo uitzonderlijk is, moet je naar de rooftop bar op de tiende verdieping gaan waar bar ’La Piscine’ het hoofdkwartier van de it-galeriehouders uit de buurt is geworden. Het zwembad is weliswaar strikt voorbehouden aan de hotelgasten, maar de belendende bar is voor iedereen geopend, ook al schijn je daarvoor uit de kunstenaars- of modewereld te moeten komen te oordelen naar de mensen die er rondhangen.

Hotel Americana, 518 West 27th Street, New York, hotel-americano.com

rooftop bar la piscine

rooftop bar la piscine

Dit is Belgisch: Rooftop Bar Jam in Brussel

Rooftop, zwembad, cocktailbar, rustige leeszaal, gameroom, trendy kamers, de Jam is exact het concepthotel dat Brussel nog miste… Een neo-hotel-restaurant dat zich niet alleen richt op rondreizende toeristen, maar ook (en dat is pas écht geniaal) op de Brusselaars! Je gaat er voor het aperitief op het dakterras of om er met z’n allen te overnachten in een slaapzaal die doet denken aan een zomerkamp.

Jam Hotel, Charleroise Steenweg 132. 1060 Brussel, jamhotel.be

rooftop bar Jam

rooftop bar Jam

 

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.