World of Wonder

lunchpauze

Het belang van de lunchpauze binnen een bedrijf

Wie een nieuwe baan zoekt, zal zich hoofdzakelijk focussen op de verloning, de collega’s en de legale en extralegale voordelen. Waar vele mensen echter niet naar vragen, maar toch veel belang aan hechten, is echter de lunchpauze. Inderdaad je hoort het goed… de lunchpauze. De lunchpauze wordt door vele werknemers als een van de belangrijkste momenten van de dag binnen een bedrijf gezien. Je komt er samen met je collega’s, doet een praatje hier en een babbeltje daar en kunt even ontvluchten van de stress van het werken of je legt juist contacten waar je in de toekomst nog voordeel uit zou kunnen halen.

De lunchpauze verschilt van werknemer tot werknemer

Wie bij een nieuwe werkgever mag beginnen, zal vanaf dag één ook een lunchpauze krijgen. Toch is een lunchpauze niet standaard en wilt ze al weleens verschillen van baan tot baan. In het ene bedrijf is het misschien de gewoonte om alleen te gaan lunchen in een kantine terwijl in een andere onderneming de collega’s dan weer gezamenlijk op een andere locatie hun lunch nemen. Veel hangt natuurlijk ook van je baan af. Soms moet er permanentie zijn en dan is het gewoon onmogelijk om met al je collega’s iets te gaan eten. Daarnaast verschilt ook de duur van je lunchpauze van bedrijf tot bedrijf.

Informeer naar je toekomstige lunchpauze

Dus… je zult het niet meteen opnemen in je sollicitatiebrief of vermelden in je eerste gesprek, maar misschien loont het toch de moeite om wat meer over je toekomstige lunchpauze te weten te komen. Je wilt immers in een bedrijf starten waar het leuk vertoeven is en dewelke een bedrijfscultuur heeft die aanleunt bij jouw persoonlijke wensen en voorkeuren.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.