World of Wonder

cas casi in Ibiza

Ibiza Agrotoerisme

Hoewel de zonnige zomer toch weer even haar staart heeft ingetrokken deze dagen kunnen we er niet onderuit… de zomer komt eraan en goed twee weken geleden konden we daar met heerlijk tropische temperaturen al even van genieten. Wie het woord zomer in de mond neemt, denkt meteen aan zon, vakantie, zee,… Om dit zomerse aspect extra in de verf te zetten, leek het mij hoog tijd om nog eens een reeks toeristische blogartikels op jullie los te laten. Starten doe ik daarom met alles wat je al ooit over Ibiza wilde weten. Inderdaad Ibiza…feesteiland bij uitstek, maar ook zoveel meer. Ontdek het zelf via deze blokartikels:

Naast de traditionele feestgangers die Ibiza bezoeken, zijn er jaarlijks ook heel wat toeristen die zich tijden hun vakantie in het rurale leven willen laten onderdompelen. Deze vorm van toerisme, die als agrotoerisme door het leven gaat, wordt met de dag populairder. Mensen ontvluchten graag hun dagdagelijkse stadsleven door zich tijdens de vakantie in het plattelandsleven te begeven. Ibiza hecht hier veel belang en biedt zijn bezoekers dan ook heel wat mogelijke locaties die bij uitstek geschikt zijn voor agrotoerisme. Het platteland van Ibiza heeft dan ook heel wat te bieden op zowel historisch als ecologisch gebied. De traditionele dorpen, die diep in het binnenland gelegen zijn, worden vaak omringd door een wonderbaarlijke natuurpracht. Zelf zijn ze het toonbeeld van de typische traditionele architectuur en het dorpsleven op Ibiza.

Ibiza agrotoerisme: Atzaro

Een van de bekendste agrotoerisme locaties is ongetwijfeld Atzaro. Deze typische boerderij is gelegen in het midden van het eiland, het meest vruchtbare gedeelte. De woning is omgetoverd tot een oase van rust en stilte waar de geuren van de appelsienenbloesems, rozemarijn en lavendel een heerlijke mix vormen. De bezoekers kunnen er genieten van typische maaltijden en van een lekker glaasje wijn. U bent er ook steeds omringd door de typische ibicenco architectuur met zijn witte afgewassen muren en prachtige plafonds die een perfecte harmonie zijn van Arabische, Aziatische en Afrikaanse kenmerken.

Aztaro in Ibiza

Atzaro in Ibiza

De prijzen bij Atzaro vind je hier:Booking.com

Ibiza agrotoerisme: Can Juame des Gall

Ook zeker de moeite waard is Can Jaume des Gall. Dit typische landhuis is meer dan 200 jaar oud en ademt, door zijn prachtige restauratie, gewoon Ibiza. Het huis beschikt over prachtige kamers en de boerderijgrond wordt gekleurd door talrijke fruit-, amandel- en olijfbomen die er al eeuwen hun wortels hebben. Het hele domein beslaat ongeveer 137000 m² en wordt omringd door heuvels en bergen die garant staan voor de stilte en de rust, zowel in de winter als in de zomer.

Can Juame des Gall in Ibiza

Can Juame des Gall in Ibiza

De prijzen bij Can Juame des Gall vind je hier:


Booking.com

Ibiza agrotoerisme: Cas Gasi

Als laatste is ook Cas Gasi het vernoemen waard. Hoewel de plek rust uitstraalt, is ze slechts 12 minuten van Ibiza Stad en de meeste stranden verwijderd. Cas Gasi biedt zijn gasten ongetwijfeld een onvergetelijke vakantie in een typisch landhuis van Ibiza aan. Het domein is een aaneenschakeling van boomgaarden waarvan amandel- en olijfbomen het hoofdaandeel vormen. Het huis beschikt bovendien over een eigen moestuin en twee wondermooie zwembaden die door Mediterrane vegetatie omgeven worden.

Cas Casi in ibiza

Cas Gasi in ibiza

De prijzen bij Cas Gasi bekijken, kan via onderstaande banner:Booking.com

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.