World of Wonder

puig des molins

Ibiza Bezienswaardigheden

Hoewel de zonnige zomer toch weer even haar staart heeft ingetrokken deze dagen kunnen we er niet onderuit… de zomer komt eraan en goed twee weken geleden konden we daar met heerlijk tropische temperaturen al even van genieten. Wie het woord zomer in de mond neemt, denkt meteen aan zon, vakantie, zee,… Om dit zomerse aspect extra in de verf te zetten, leek het mij hoog tijd om nog eens een reeks toeristische blogartikels op jullie los te laten. Starten doe ik daarom met alles wat je al ooit over Ibiza wilde weten. Inderdaad Ibiza…feesteiland bij uitstek, maar ook zoveel meer. Ontdek het zelf via deze blokartikels. Vandaag Ibiza Bezienswaardigheden:

Ibiza heeft zijn bezoekers heel wat te bieden. Niet alleen op cultureel vlak maar ook omwille van zijn natuurlijke pracht en praal vormt Ibiza voor velen de uitgesproken vakantiebestemming. Ibiza is zo veel meer dan zijn eindeloos grote aantal discotheken, clubs en bars en zijn parelwitte stranden die tijdens de zomermaanden de drukstbezochte locatie van het ganse eiland zijn. Het is zeker de moeite waard om uw stranddagen en nachtelijke uitstappen eens af te wisselen met enkele dagen om het traditionele Ibiza te ontdekken.

Hoewel Ibiza ontegensprekelijk als party eiland nummer één door het leven gaat, herbergt Ibiza verschillende interessante plekjes die getuigen van de rijke geschiedenis van het eiland en van zijn verschillende beschavingen, van de Feniciërs tot de Romeinen, allen hebben ze hun stempel gedrukt op het eiland. Een stempel die, na 3000 jaar van geschiedenis, nog steeds te ontdekken valt op het eiland. Laten we eens even de belangrijkste historische monumenten, bezienswaardigheden en natuurlijke wonderen van Ibiza op een rijtje zetten.

Ibiza Bezienswaardigheden: Ibiza stad

Starten doe je best in Ibiza stad zelf. Breng zeker een bezoekje aan de Gotischbarokke 13de eeuwse kathedraal in het stadscentrum. Deze is tijdens de dag geopend en vrij toegankelijk. Daarnaast is het ook de moeite om het archeologische museum van de Plaza Catedral met zijn Punische kunstwerken een bezoek te gunnen en is natuurlijk ook Puig des Molins niet te missen. Puig des Molins is als werelderfgoed opgenomen door UNESCO en is de grootste Fenicische begraafplaats ter wereld. De immense begraafplaats, tussen de 6 en 10.000 vierkante meter, herbergt niet minder dan 400 Carthaagse tombes maar is enkel geopend op zondag.

Ibiza Bezienswaardigheden: de vinger van God en Sa Caleta

Naast laatstgenoemde begraafplaats zijn er nog een aantal bezienswaardigheden die als UNESCO Werelderfgoed door het leven gaan en zo voor eeuwig beschermd zijn tegen het modernisme en de commercialisatie van de huidige maatschappij. Een opmerkelijk en wondermooi voorbeeld hiervan is de ‘Vinger van God’ in de baai van Benirràs. Deze magnifieke rots steekt hoog uit boven het wateroppervlak en zorgt voor prachtige beelden bij een zonsondergang. Een ander niet te missen voorbeeld is de Fenicische stad Sa Caleta waar zich nu de gemeente Sant Josep de sa Talaia bevindt. Dit versterkte dorp uit de 8ste eeuw voor Christus kijkt uit over de Middellandse zee en kent tal van pittoreske straatjes waar u uren in kan rondkuieren.

Baai van Benirras in Ibiza

Baai van Benirras in Ibiza

Ibiza Bezienswaardigheden:  de markten van Las Dalias, San Jordi en Galeria van der Voort

Is het cultureel historische aspect u minder nauw aan het hart gelegen maar wil u wel voeling krijgen met de lokale bevolking en tradities dan loont het zeker de moeite om een van de talrijke lokale markten te bezoeken, vooral deze in de kleine eilanddorpjes die verscholen liggen in het binnenland van Ibiza. Deze markten zijn de uitgesproken plek om handgemaakte souvenirs of typische producten op het hoofd te tikken. Een van de bekendste en populairste markten als het op traditionele spullen zoals geweven manden, keramiek en lederen spullen aankomt, is ongetwijfeld Las Dalias. Deze markt vindt elke zaterdag plaats tussen 11 uur ’s ochtends en 8 uur ’s avonds. Tijd genoeg dus om alle hoekjes en kantjes van deze volkse markt te ontdekken. Voor ambachtelijke producten kunt u ook steeds terecht in de hippodroom markt van San Jordi, elke zaterdag vanaf 9 uur. Voor modernere zaken dan weer kunt u als toerist zeker uw gading vinden in de Galeria Carl van der Voort en in het cultureel centrum van Sa Nostra, beiden gelegen in Ibiza stad.

Markt van Las Dalias in Ibiza

Markt van Las Dalias in Ibiza

Wilt u het eiland ten volle ontdekken dan is het huren van een wagen zeker aangewezen. Een huurwagen stelt u in staat om zelf de meest afgelegen stranden of het bergachtige binnenland van Ibiza te ontdekken. Het geeft u de vrijheid om zelf te kiezen waar en hoe lang te stoppen om zodoende Ibiza stukje per stukje te onthullen.

Ibiza: de beste hotels en verblijven aan de beste prijsBooking.com

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.