World of Wonder

Parillada de pescado

Ibiza Eten en Drinken

Hoewel de zonnige zomer toch weer even haar staart heeft ingetrokken deze dagen kunnen we er niet onderuit… de zomer komt eraan en goed twee weken geleden konden we daar met heerlijk tropische temperaturen al even van genieten. Wie het woord zomer in de mond neemt, denkt meteen aan zon, vakantie, zee,… Om dit zomerse aspect extra in de verf te zetten, leek het mij hoog tijd om nog eens een reeks toeristische blogartikels op jullie los te laten. Starten doe ik daarom met alles wat je al ooit over Ibiza wilde weten. Inderdaad Ibiza…feesteiland bij uitstek, maar ook zoveel meer. Ontdek het zelf via deze blokartikels. Vandaag Ibiza Eten en Drinken:

Ibiza biedt u een uitgebreide keuze aan culinaire hoogstandjes die u met een streling voor uw tong de keuken van het eiland laten ontdekken. Stelt u voor: een diner op het strand onder de gloed van maan en sterren met op de voorgrond een verfrissende witte wijn en op de achtergrond de zacht ruisende geluiden van de Middellandse Zee. Of u kunt natuurlijk ook genieten van de lekkerste Spaanse en internationale gerechten op een van de schaduwrijke terrassen van een lokaal restaurantje. Alsof dat nog niet genoeg is kunt u ook de gezellige drukte van Ibiza stad opzoeken en daar van een overheerlijke maaltijd genieten in een van de romantische restaurants van de Oude Stad.

Ibiza Eten en Drinken: de openingsuren

Restaurants in Ibiza zijn voor een lekkere lunch geopend vanaf het middaguur tot ongeveer 3 uur à half 4. Na een gebruikelijke Spaanse siësta worden de deuren voor het dineren terug voor u open gesteld vanaf 7:30 ’s avonds. De Spanjaarden nemen het avondmaal namelijk op iets latere uren dan wij gewoon zijn. Gedurende de zomer zijn zo goed als alle restaurants open. Tijdens de wintermaanden is het wel raadzaam om eerst even telefonisch te checken of een restaurant ook geopend is. De cafetarias zoals ze in Spanje worden genoemd zijn goedkopere eetcafés waar u de hele dag terecht kan maar waar de menu’s iets minder ambitieus zijn en de service iets minder formeel verloopt.

Hierbas Ibicencas

Hierbas Ibicencas

Ibiza Eten en Drinken: Sangría, Hierbas Ibicencas en Frígola

Er zijn heel wat typische Spaanse dranken die u zeker eens moet geprobeerd hebben tijdens uw vakantie in Ibiza. Allereerst is er natuurlijk de overbekende sangría. Spanje’s bekendste drank die in alle formaten en alle mogelijke samenstellingen voorgeschoteld wordt. Over het algemeen zijn de basisproducten van deze overheerlijke drank: wijn, likeur en stukjes vers fruit. Bent u eerder voor de typische anijssmaak dan is Hierbas Ibicencas voor u gemaakt. Deze anijsdrank is op smaak gebracht met rozemarijn en andere kruiden en is naar men zo vertelt vooral on the rocks niet te versmaden! Deze lokale drank zou bovendien ook nog eens uitstekend voor de spijsvertering zijn. Probeer zeker ook een Frígola…een drank die door dezelfde fabricanten, Marí Mayans, als de Hierbas gemaakt wordt en die zeer zoet en aromatisch is.

Ibiza Eten en Drinken: Parillada de pescado, tapa’s, ensaimadas en flao

Ook het eten op dit Balearen eiland is om vingers en duimen van af te likken. Het eiland, omringd door water, biedt zijn toeristen een onbeperkt gamma van verse visgerechten zoals parrillada de pescado (mixed gril van vis), gamba’s, calamares (inktvis), pulpo (octopus), bacalao (kabeljauw),… In Spanje moet u natuurlijk ook de traditionele paella en de tapa’s, kleine schoteltjes met vis, vlees en groenten, eens geprobeerd hebben. Typisch voor Ibiza zelf zijn flao, de lokale cake van kaas met kruiden en honing, Greixonera, een zalige pudding gemaakt van ensaimadas, en natuurlijk de ensaimadas zelf, typische croissants van de Balearen die gevuld worden met slagroom, chocolade en zoete pompoen en bedekt worden met suikerglazuur. Hmmmm…

Ibiza: de beste hotels en verblijven aan de beste prijsBooking.com

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.