World of Wonder

formentera excursie

Ibiza Excursies

Hoewel de zonnige zomer toch weer even haar staart heeft ingetrokken deze dagen kunnen we er niet onderuit… de zomer komt eraan en goed twee weken geleden konden we daar met heerlijk tropische temperaturen al even van genieten. Wie het woord zomer in de mond neemt, denkt meteen aan zon, vakantie, zee,… Om dit zomerse aspect extra in de verf te zetten, leek het mij hoog tijd om nog eens een reeks toeristische blogartikels op jullie los te laten. Starten doe ik daarom met alles wat je al ooit over Ibiza wilde weten. Inderdaad Ibiza…feesteiland bij uitstek, maar ook zoveel meer. Ontdek het zelf via deze blokartikels. Vandaag Ibiza Excursies:

Ibiza trekt jaarlijks ook duizenden toeristen aan omwille van het uitgebreide, gevarieerde en kleurrijke excursiepakket dat het eiland zijn bezoekers kan voorleggen. U kunt het zo gek of zo mooi niet bedenken of er is wel een excursie voor aanwezig. Ibiza’s excursies nemen u mee naar prachtige staaltjes natuur, traditionele en typische eilandmarkten of bieden u de meest uiteenlopende sportactiviteiten aan. Als er een ding is waar u 100% zeker van mag zijn, is het dat u zich nooit zal vervelen op Ibiza en dat er altijd wel iets te doen of te ontdekken valt. Het is een eiland dat nooit slaapt en dat vol energie zit.

Ibiza Excursies: Formentera

Zowel qua gezinsactiviteit als qua afwisseling voor het feestgebeuren zijn zeker de aangename boottripjes en watersportactiviteiten niet te missen. Zo is er natuurlijk misschien wel de bekendste boottocht richting het eiland Formentera. Formentera is een naburig eiland dat het kleinste van de zogenaamde dennenboomeilanden vormt. Het ligt ongeveer 9 kilometer van Ibiza verwijderd en kan enkel bereikt worden met de boot. Het eiland is het toonbeeld van een verbazingwekkend mooi en onbezoedeld Mediterraans landschap afgewisseld met paradijselijke stranden, imposante baaien en in het oosten van het eiland het prachtige panoramische uitzicht van El Pilar de la Mola. Formentera vormt als sinds de jaren zestig elke zomer de trekpleister van vele vrijzinnigen zoals hippies, muzikanten en bekende sterren. Tijdens de zomer vindt op het eiland dan ook twee maal per week van 4 uur in de namiddag tot 9 uur ’s avonds een hippie markt plaats die begeleid wordt door live muziek. Het landschap van Formentera wordt bovendien gekleurd door enkele opmerkelijke oude windmolens, vuurtorens en een pittoreske historische kerk.

Ibiza Excursies: Eilandentoer, van Tagomago tot de Margalidas

Een tweede boottrip die zeker het overwegen waard is, is een zogenaamde eilandentoer. Met de boot ontdekt u zo onder andere het eiland Tagomago, met zijn spectaculaire rotspartijen en torenhoge kliffen waar zich verschillende zeldzame vogels nestelen, de verschillende kleine eilandjes met de naam Margalidas, de beroemde rotspartijen Es Vedra die door de eeuwen heen de plaats waren van verschillende legendes en mythes, de zoutvlakten van las Salinas en het wonderbaarlijke uitzicht vanop zee over de oude stad Dalt Vila. Bovendien leidt het u langs de mooiste stranden zoals Portinatx, Cala Bassa en Cala Conta en de meest pittoreske plaatsjes van het eiland die u de dagen nadien nog via het vasteland kunt bezoeken. De eilandentoer vertrekt meestal rond de middag en brengt u tegen een uur of 8 ’s avonds terug aan wal. Deze uitgebreide boottrip komt op iets meer dan 1OO Euro per persoon.

Ibiza Excursies: duiken , de Cova de ses Llegostes en de aquariumboot

Hebt u het eiland met de boot verkend dan is het misschien even tijd om het eiland van onder water te verkennen. U kunt zich natuurlijk kandidaat stellen voor een van de vele scuba diving excursies die overal wel worden aangeboden maar er zijn ook andere manieren om het onderwaterleven van Ibiza te ontdekken. Zo is er het bekende en druk bezochte Cap Blanc (Cova de ses Llegostes) te San Antonio. Dit educatieve park biedt zijn bezoekers toegang tot wonderbaarlijke natuurlijke grotten die omgebouwd zijn tot grote aquariums en die de thuis vormen van talrijke en kleurrijke zeedieren. Zowel dieren die in Ibiza zelf voorkomen als dieren en planten die op andere plaatsen in de wereld te vinden zijn. Dit aquarium is elke dag van de zomer geopend vanaf 10 ’s ochtends tot zonsondergang. Een tweede manier om onderwater Ibiza te ontdekken, is door het nemen van een zogenaamde aquariumboot in een van de vele haventjes die Ibiza rijk is. Deze aquariumboten beschikken over een glazen bodem waardoor het onderliggende waterleven goed zichtbaar is, wat zeker in de smaak zal vallen bij kinderen.

Ibiza: de beste hotels en verblijven aan de beste prijsBooking.com

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.