World of Wonder

ibiza winterstrand

Ibiza Klimaat en Weer

Hoewel de zonnige zomer toch weer even haar staart heeft ingetrokken deze dagen kunnen we er niet onderuit… de zomer komt eraan en goed twee weken geleden konden we daar met heerlijk tropische temperaturen al even van genieten. Wie het woord zomer in de mond neemt, denkt meteen aan zon, vakantie, zee,… Om dit zomerse aspect extra in de verf te zetten, leek het mij hoog tijd om nog eens een reeks toeristische blogartikels op jullie los te laten. Starten doe ik daarom met alles wat je al ooit over Ibiza wilde weten. Inderdaad Ibiza…feesteiland bij uitstek, maar ook zoveel meer. Ontdek het zelf via deze blokartikels. Vandaag Ibiza Klimaat en Weer:

Ibiza…het woord alleen al legt bij u waarschijnlijk de link met zonnige dagen en een hemelsblauwe lucht. En terecht…dit eiland in de Middellandse zee geniet een Middellands zeeklimaat dat garant staat voor heel wat prachtige dagen per jaar.

Regenval en temperaturen in Ibiza

Regenval en temperaturen in Ibiza

Ibiza Klimaat en Weer: De zalige zomermaanden

De zomer in Ibiza kent zijn openingsdagen in mei. Al in mei kan je genieten van de eerste warme stranddagen met een gemiddelde temperatuur die rond de 25°C schommelt, met gegarandeerde uitschieters richting 30 graden. Niet alleen gedurende de dag is een aangename temperatuur van de partij maar ook ’s nachts zakt de lokale temperatuur zelden onder de 20°C. Hoewel regenbuien tijdens de maanden juni, juli, augustus en september eerder uitzonderlijk zijn, is een zeldzame stortbui natuurlijk niet 100% uit te sluiten. De zomeravonden in Ibiza zijn ronduit fantastisch en vragen niet meer dan een short, een T-shirt of een licht truitje voor de koudbloedigen onder ons. Juli en augustus vormen de warmste zomermaanden met dagtemperaturen die regelmatig de dertig graden overstijgen. Een verfrissende duik in een van de talrijke zwembaden of een Middellandse Zee zwempartij vormt dan ook een welgekomen afwisseling. Haal de korte broeken en lichte T-shirts maar al boven!

Ibiza Klimaat en Weer: Ideaal om te overwinteren

Van november tot april heerst het zogenaamde winterseizoen in Ibiza. Hoewel het eiland tijdens de wintermaanden niet echt een strandvakantie locatie is, geniet het toch ook tijdens deze maanden van een zeer mild een aangenaam klimaat waarbij de temperatuur zelden onder de 0 graden zakt. De gemiddelde dagtemperaturen schommelen rond de 15 graden Celsius maar uitschieters, als de zon van de partij is, van 20 à 25 graden vormen zeker geen uitzondering. Tijdens deze dagen zijn zelfs de stranden van Ibiza nog dagtrip locatie nummer één. Er zijn er zelfs die zich dan nog aan een duik wagen. Tijdens de wintermaanden leent Ibiza zich vooral ideaal tot lange strandwandelingen, sportactiviteiten en eilandexcursies. Een voordeel tijdens de wintermaanden is dat wintertoeristen Ibiza als het ware voor zichzelf hebben…het vormt in tegenstelling tot de zomermaanden een oase van rust en schoonheid.

Ibiza: de beste hotels en verblijven aan de beste prijsBooking.com

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.