World of Wonder

Cala d'hort

Ibiza Stranden

Hoewel de zonnige zomer toch weer even haar staart heeft ingetrokken deze dagen kunnen we er niet onderuit… de zomer komt eraan en goed twee weken geleden konden we daar met heerlijk tropische temperaturen al even van genieten. Wie het woord zomer in de mond neemt, denkt meteen aan zon, vakantie, zee,… Om dit zomerse aspect extra in de verf te zetten, leek het mij hoog tijd om nog eens een reeks toeristische blogartikels op jullie los te laten. Starten doe ik daarom met alles wat je al ooit over Ibiza wilde weten. Inderdaad Ibiza…feesteiland bij uitstek, maar ook zoveel meer. Ontdek het zelf via deze blokartikels. Vandaag Ibiza Stranden:

Ibiza staat niet alleen bekend om zijn fantastische clubs, bars, cafés en zijn never-ending nachtleven maar ook om zijn parelwitte zandstranden. De beste tijd van het jaar om van deze relaxerende troef te genieten zijn natuurlijk de zomermaanden van juni tot september die aangename temperaturen en over het algemeen zeer zonnige dagen met zich meebrengen. Ook de wintermaanden, met hun milde temperaturen, kunnen echter ideaal zijn voor mooie winterse strandwandelingen.  U ziet het, door het Mediterrane klimaat vormen de stranden een van de grootste trekpleister van het eiland en dit het ganse jaar door!

Ibiza Stranden: Meer dan 60 stranden

Er zijn op dit Middellandse zee-eiland meer dan 60 stranden ter uwer beschikking die allen bereikbaar zijn, het ene strand al wat moeilijker dan het andere, met de wagen, de fiets of te voet. Het duurt een goed half uur om van de ene naar de andere kant van het eiland te rijden dus het dichtstbijzijnde strand is nooit ver af. Bovendien bevindt het merendeel van de stranden zich op nog geen 10 minuten van het dichtstbijzijnde dorpje of stadje en zijn er zowel stranden voor de gewone zonneklopper als voor de nudist. De stranden van Ibiza zijn ook essentieel voor de duizenden fuifgangers die zich elk jaar richting Ibiza begeven. Na een nachtje uitgaan, vormen de stranden van Ibiza voor hen de ideale locatie om even uit te rusten en te genieten van zon, zee en strand. Zoek uzelf een plekje, leg u languit in de zon, neem af en toe een verfrissende duik en geniet op het einde van de dag van de ondergaande zon…wat wilt u nog meer? Misschien even snorkelen, eerder diepzeeduiken of parasailing… Ibiza heeft dit en nog veel meer allemaal voor u in petto. Bovendien heeft ieder strand wel zijn eigen bar of restaurant, u zult dus nooit sterven van de dorst of omkomen van de honger. Wilt u het toch iets rustiger dan trekt u best richting het zuiden van Ibiza waar zich de rustigere en minder toeristische stranden bevinden. Ook op strandgebied heeft Ibiza dus voor ieder wat wils.

Playa de Salinas

Playa de Salinas

Ibiza Stranden: Populaire stranden in San Antonio en rustig vertoeven in Cala d’Hort en Cala Xarraca

De stranden in Ibiza Stad en aan San Antonio zijn het drukst bezocht, vooral in de zomer, omwille van de neergestreken fuifbeesten van over heel Europa. De meeste nudistenstranden zijn te vinden in het zuiden en noorden van Ibiza hoewel het niet verboden is om ook in Ibiza Stad of in San Antonio zonder zwemkleren het strand te betreden. De stranden in het noorden en het zuiden van Ibiza tellen ook minder toeristen en vormen dus de ideale strandplek voor mensen die willen genieten van wat vrede en rust ver weg van het feest- en drinkgebeuren. Zo is er bijvoorbeeld Cala Xarraca, ver weg van alle leven op het eiland en een strand dat al eeuwen onbewandeld lijkt te zijn. Een prachtig strand met mooie rotspartijen. Daarnaast is ook Cala d’Hort het vernoemen waard omwille van de kleine eilandjes die vanop het strand te observeren zijn. En natuurlijk zijn er dan ook nog Cala Boix, speciaal omwille van het zwarte zandstrand, en Cala Benirras, bekend omwille van de verschillende optredens iedere avond, gaande van zangers over hippies tot vuurspuwers en jongleerders.

Cala d'hort in Ibiza

Cala d’hort in Ibiza

Ibiza: de beste hotels en verblijven aan de beste prijsBooking.com

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.