World of Wonder

les géants des ardennes

Les Géants des Ardennes… had ik toen maar waterdichte sokken

les géants des ardennes

Les géants des Ardennes

Smeer je beentjes maar al in want dit blogartikel gaat over een van mijn passies, namelijk het stalen ros of de ‘vlo’ zoals de fiets in onze contreien over de lippen rolt. Toch kan dit artikel je ook helpen als je regelmatig gaat joggen, wandelen, skiën of een andere buitenactiviteit uitoefent. Ik wil namelijk een kledingstuk in de schijnwerpers plaatsen waar ik spijt van had dat ik het midden augustus niet aan had; waterdichte sokken! Een waterdichte jas of waterdichte schoenen, daar heb je vast al weleens van gehoord, maar ik had in ieder geval tot midden augustus nog nooit van waterdichte sokken gehoord en dat tot mijn grote spijt.

Het moet 19 augustus 2017 zijn geweest, ik zou de datum eigenlijk eens moeten opzoeken, toen we samen met enkele vrienden al vroeg in de ochtend richting de Waalse Ardennen trokken om daar Les Géants des Ardennes te gaan rijden. 112 km fietsen over de zwaarste en steilste hellingen die Wallonië en de provincie Luik in het bijzonder rijk is. Niets aan het toeval overlatende waren we zowel op de felste zonnestralen als op de hevigste regenbuien voorzien. De weerman van dienst had immers ‘een bewolkte dag met enkele opklaringen en hier en daar een bui’ voorspelt. Valt het jou trouwens ook op dat 75% van de weersvoorspellingen tegenwoordig dit type weer voorspellen? Om gek van te worden, maar goed, back to business. Het enige wat ik nadien misschien over het hoofd had gezien, waren waterdichte sokken.

Vuile en natte fietsschoenen

Vuile en natte fietsschoenen

Onaangename zweetgeur en verkleumde tenen

Aan het begin van de rit was alles nog koek en ei en toverden een zonnestraal hier en een zonnestraal daar zelfs nog een lach op ons gezicht. Alsof we de berg op, berg af inspanning al helemaal vergeten waren. Maar de tweede bevoorrading en het laatste kwart van Les Géant des Ardennes waren er echter te veel aan. Het begon te miezeren of te motregenen in perfect Nederlands. Regenjasje aan, regenhoes over de schoenen en we konden verder. Toch voelde ik al snel dat de regendruppels hun weg naar mijn voeten begonnen te vinden en dat mijn fietsschoenen geleidelijk aan meer weg hadden van een zwembad dan van een fietsschoen. Voeg daar nog de koude wind aan toe en je kan je al voorstellen dat het lachen mij meteen was vergaan. Bij aankomst zat er inderdaad niets anders op dat mijn fietsschoenen uit te gieten en mijn fietssokken uit te wringen. Om dan nog maar te zwijgen van de combinatie vocht en zweet… Thuis aangekomen, was het kwaad, ondanks het volproppen van de schoenen met krantenpapier, al geschied. Een onaangename geur en pijnlijke voeten door de koude en het water waren het gevolg. Had ik toen al van waterdichte sokken gehoord dan had ik deze lijdensweg nooit moeten doorstaan.

Waterdichte sokken

Waterdichte sokken

Fietsen, wandelen, skiën… waterdichte sokken zijn er voor iedereen

Want inderdaad, waterdichte sokken zijn ademend maar geven water geen kans je voeten te bereiken. Hierdoor blijft de warmte van je voeten behouden en heb je veel minder last van een onaangename zweetgeur in je schoenen. Waterdichte sokken zijn sindsdien standaard onderdeel van mijn fietsuitrusting als ik weer eens op een wisselvallige dag op pad ga en kunnen ook handig zijn als je houdt van joggen, wandelen, skiën of eender welke andere buitenactiviteit. De sokken zijn misschien iets duurder dan een standaard paar sportsokken, maar de voordelen zijn ongekend. In onze webshop vind je de waterdichte sokken waar ik momenteel zeer tevreden van ben. Ken jij nog andere goede merken, aarzel dan niet om ze met ons te delen… want sharing is caring!   

De waterdichte sokken die wij voor het fietsen en joggen gebruiken, vind je hier in onze webshop!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.