World of Wonder

Met de wagen vast in de sneeuw… dit neem je best mee

Je hebt het vast al eens meegemaakt; je zit in de wagen op de laatste berghelling onderweg naar je skioord en het weer is niet echt je-dat te noemen. Sneeuwval zorgt voor gevaarlijke situaties en plots…BAM…je wagen maakt ondanks de winterbanden een schuivende beweging en daar ga je de besneeuwde berm in. Met wat geluk heb je het nodige materiaal bij om snel weer de baan op te kunnen en je trip naar je skiresort verder te zetten. Maar wat heb je precies nodig als je met de wagen van de weg glijdt en snel weer verder wilt?

Lekker warme handschoenen zijn altijd handig

Lekker warme handschoenen zijn altijd handig

Met de wagen vast in de sneeuw: Jas, muts, handschoenen

Ik heb op weg naar mijn skiresort steeds een jas, muts en handschoenen binnen handbereik in de wagen. Het lijkt misschien vanzelfsprekend en voor een skivakantie heb je het zeker bij, maar vaak zit het ergens goed verstopt en is uren zoeken in het gure winterweer geen pretje. Zorg dus dat je de jas, de muts en de handschoenen steeds bij de hand hebt om je heel wat ellende te besparen.

Met de wagen vast in de sneeuw: Lange, waterbestendige laarzen

Een goed paar, waterbestendige laarzen is een echte must in de sneeuw. Je voeten worden nu eenmaal sneller koud dan de rest van je lichaam en je wilt niet met natte voeten weer de wagen instappen. Koop daarom een stevig paar Gore-Tex laarzen en bewaar ze binnen handbereik in de kofferbak.

Met de wagen vast in de sneeuw: Deken of slaapzak

De kans is klein dat je het gaat moeten gebruiken, maar een deken of een slaapzak in je koffer kan altijd van pas komen. Iets van wol, fleece, Primaloft of polyester is perfect…. Groot genoeg om lekker rond jezelf te wikkelen. Altijd handig als je toch eens wat langer op hulp zou moeten wachten en je niet wilt bevriezen.

Met de wagen vast in de sneeuw: Een zakje zout en een spade

Er bestaan wel 1000 manieren en tips om uit een besneeuwde berm te raken. Sommige gebruiken zand, anderen dan weer hun vloermatjes, weer andere een spade en ik…. Ik gebruik zout. Ga voor grof zout omdat dit de grip verbetert. Het voordeel van zout is dat het de sneeuw afbreekt waardoor het zout niet alleen voor wrijving maar ook voor een oplossing tegen ijsvorming zorgt. Gebruik de spade om jezelf uit te graven als dat nodig zou zijn.

Eerste hulp kit

Eerste hulp kit

Met de wagen vast in de sneeuw: Snacks, eerste hulp kit en kit voor ongevallen

Drie zaken die ik altijd bij heb. Snacks geven je energie en nemen niet al te veel plaats in. Als je het door de sneeuw en de temperaturen koud krijgt, neem dan snel een hap van een snack en je zal het weer warm krijgen of warm blijven. Een eerste hulp kit en een kit voor ongevallen zijn vanzelfsprekend geloof ik. Zorg ervoor dat je zeker startkabels en een gevarendriehoek bij hebt.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.