World of Wonder

carnival freedom

Een minicruise voor een maxi-ervaring aan een miniprijs

Sommigen onder jullie zullen het misschien weten en anderen dan weer niet (nu dan in ieder geval wel), maar ik schrijf ook elk jaar enkele artikels voor het Nederlandse Cruisereizen magazine. Het zijn telkens weer artikels die ik met veel liefde schrijf omdat ik een cruise maken iets magisch vind. Zeker nadat ik via het magazine en via cruisereizen.nl zelf de kans heb gekregen om aan een cruise van Norwegian Cruise Line deel te nemen. Wat een geweldige ervaring! Omdat cruises nu eenmaal een passie van me zijn, zal er van tijd tot stond ook een cruiseblogartikel opduiken. Deze keer wil ik het met jullie over de minicruise hebben.

Heb jij dat namelijk soms ook… de behoefte om er even op uit te trekken. Heel kort maar, een paar dagen, even wat stoom aflaten om dan weer met goede moed en een rugzak vol nieuwe energie aan een nieuwe werkweek te beginnen. Vaak kiezen we dan voor een tripje dicht bij huis. Een weekendje in een naburige stad of lekker chillen in een bungalow op een vakantiepark. Allemaal wel leuk, maar waarom niet eens een minicruise proberen? Anders dan anders, maar minstens even leuk. Een minicruise dat is een maxi-ervaring voor een minimum aan prijs en een maximum aan plezier.

De perfecte kennismaking met de cruisewereld

Een minicruise…hoor ik jullie al denken, dat moet dan wel op een klein cruiseschip zijn. Dan kan, maar dat hoeft daarom niet. Bij een minicruise draait het allemaal om het aantal dagen dat je op het cruiseschip doorbrengt. In tegenstelling tot een gewone cruise bedraagt de vaartijd hier 2, 3 of 4 dagen. Volgens de eigen voorkeur en het aantal vakantiedagen natuurlijk. Je beleeft op deze manier alle geneugtes van een iets langere cruise maar dan op een kortere tijd. Tot ieders verbazing betaal je voor deze minicruises vaak ook minder dan enkele overnachtingen in een hotel. Als surplus krijg je op een cruiseschip toegang tot alle wonderlijke faciliteiten waar ze in een hotel alleen maar van kunnen dromen, geniet je van een all-inclusive reis en combineer je dit alles met een vleugje cultuur.

Een minicruise is er niet alleen voor wie slechts een paar dagen tijd heeft om de drukke boel van het dagelijkse leven even achter zich te laten, maar kan ook de perfecte kennismaking met de cruisewereld zijn. Zie het als een miniontdekkingstocht die je misschien nadien doet snakken naar meer. Tot slot zien we een minicruise ook vaak geboekt worden door mensen die wat afwisseling in hun reisschema willen en die de cruise als onderdeel van hun 2 of 3 weken vakantie plannen. Je bezoekt op enkele dagen een paar steden en doet net dat extraatje dat vakantiegaande landrotten niet doen.

Een minicruise vanuit Nederland

In het assortiment van minicruises zijn cruises vanuit Nederland met voorsprong de populairste cruises. Niet echt verwonderlijk als je maar enkele dagen tijd hebt. Kies een Nederlandse haven uit en hup op zeemansbenen trotseer je korte tijd later de wilde golven. ’s Avonds al slenter je door een stad die al langer op je to-do-lijstje stond en een of twee dagen later ben je weer thuis.  Gedaan met 3 uur van tevoren in een muffe vertrekhal op je vliegtuig wachten of uren in de file staan waardoor je weekendje weg al met een valse noot is begonnen. Wie slim is die kiest gewoon voor een minicruise!

Zegt het jou ook wel iets een minicruise…boek dan of vraag vrijblijvende een offerte aan via onderstaande banner en geniet van de laagste prijzen voor jouw cruise!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.