World of Wonder

beste gezondheids apps

De nuttigste en beste gezondheid-apps

Met deze gezondheid-apps ga je heel wat gezonder door het leven

Onze smartphone, iPhone of iPad zijn een onlosmakelijk deel van ons dagelijkse leven geworden. We kunnen gewoon niet meer zonder. Wij dachten daarom: Waarom niet van de nood een deugd maken en jullie enkele van de interessantste en nuttigste gezondheids-apps voorstellen. Graag uw daverend app-laus voor volgende onmisbare gezondheid-apps!

 

de beste gezondheids-apps: slim koken app

de beste gezondheids-apps: slim koken app

De beste gezondheid-apps: Slim koken

“In ieder van ons schuilt wel een sterrenchef,” ik hoor het de echte sterrenchefs nog zeggen. Toch koken we maar al te vaak als een kip zonder kop, zonder stil te staan bij de dingen die we maken en de hoeveelheid die we op tafel moeten toveren. Gevolg: wat onze tafels siert is niet altijd even gezond te noemen en de voedselverspilling loopt vaak de spuigaten uit. Gemiddeld kieperen we op deze manier maar liefst 20% van ons voedsel in de afvalbak. Hoog tijd om de Slim Koken app aan te schaffen. Deze Nederlandstalige app geeft je de nodige bewaartips, helpt je koken volgens de leeftijd en het aantal van je eetgasten, adviseert je bij het aankopen van je producten en gaat je met honderden overheerlijke gerechten kennis laten maken.

Toepassing: Gratis voor iPhone, iPad, iPod Touch en Android

Onze beoordeling: x x x

de beste gezondheids-apps sleep cycle app

de beste gezondheids-apps: sleep cycle app

De beste gezondheids-app: Sleep Cycle

Hoe vaak gebeurt het niet dat die vervelende wekker je uit je diepe slaap haalt? En met het verkeerde been uit het bed stappen, is vaak de voorbode van een vermoeiende dag en een humeur dat op onweer staat. Arme collega’s en partners. Als het van de Sleep Cycle app afhangt dan is op het verkeerde moment gewekt worden vanaf nu voltooid verleden tijd. De geavanceerde app detecteert geruisloos jouw bewegingen tijdens de slaap en bepaalt zo wanneer je van een lichte in een diepe slaap overgaat. Het alarm zal je dan, binnen een vooraf ingesteld termijn van 30 minuten, wekken op het moment dat je telefoon heeft vastgesteld dat je in de lichtste slaapcyclus vertoeft. Leuk extraatje is dat je met deze app ook door een streepje muziek gewekt kunt worden.

Toepassing: € 0,89 voor iPhone, iPad, iPod Touch en Android

Onze beoordeling: x x x x

de beste gezondheids-apps fooducate app

de beste gezondheids-apps: fooducate app

De beste gezondheids-app: Fooducate

Wie gezond wilt leven, kan er maar beter een gezond voedingspatroon op nahouden. Een app die je daarbij kan helpen, klinkt ongetwijfeld als muziek in de oren. Deze app zou in jouw geval wel eens Fooducate kunnen zijn. Het enige wat je moet doen is via de app de barcode van een voedingsproduct scannen en je ontvangt in een mum van tijd allerhande nuttige voedingsinformatie. Zo krijg je als gebruiker van deze app een overzicht van de voedingswaarden en een waarde van A tot en met D te zien. Deze laatste waarde is gebaseerd op een algoritme dat door voedingsspecialisten en diëtisten ontwikkeld werd en dat je informeert over de gezondheidswaarde van het desbetreffende product. Zo kan je als gebruiker de voor- en nadelen van ieder voedingsproduct afwegen en indien nodig voor een gezonder alternatief kiezen.

Toepassing: Gratis voor iPhone, iPad, iPod Touch en Android

Onze beoordeling: x x x

de beste gezondheids-apps kwf zonkracht app

de beste gezondheids-apps: kwf zonkracht app

De beste gezondheids-app: KWF Zonkracht

Niets zaliger dan op een zonovergoten zomerdag van de eerste zonnestralen te genieten. De zon geeft je niet alleen de nodige comfortabele warmte, maar ook een pak energie om vitaal door het leven te gaan. Toch heeft overmatig zonnebaden zo ook zijn nadelen. De 40.000 Nederlanders die elk jaar te horen krijgen dat ze huidkanker hebben, zijn daar het levende bewijs van. Verstandig zonnen, is dan ook de boodschap. De KWF Zonkracht wil je hierbij een helpende hand bieden en stelt graag de KWF Zonkracht app voor. De app bevat een huidtypetest en gaat gebaseerd op de zonkracht en jouw huidtype persoonlijk zonadvies geven. De app heeft ook een ingebouwde zonkrachtmeter die verstandig zonnen heel wat eenvoudiger maakt. Met deze app krijgt “Laat de zon in je hart” een heel nieuwe dimensie.

Toepassing: Gratis voor iPhone, iPad, iPod Touch en Android

Onze beoordeling: x x x x x

de beste gezondheids-apps hooikoortsalert.nl app

de beste gezondheids-apps: hooikoortsalert.nl app

De beste gezondheid-apps: HooikoortsALERT.nl

Hooikoorts… bij sommige mensen zal het woord alleen al de kriebels in neus, ogen en keel doen opwekken. Het is jammer genoeg een weerkerend fenomeen dat ieder jaar tijdens de lente- en zomerperiode steeds meer mensen treft. Volgens recente cijfers zou maar liefst een vijfde van onze bevolking met een of andere vorm van hooikoorts kampen. Redenen genoeg vonden Qarox, P-mex en HooikoortsALERT.nl om de handen ineen te slaan en een handige hooikoorts app te ontwikkelen. Het resultaat is de HooikoortsAlert.nl app voor iPhone en Android. Een app die je dagelijks via het hooikoortsweerbericht over de huidige hooikoortssituatie informeert. Zo weet je perfect wat je mag verwachten en wanneer je bijvoorbeeld misschien toch beter het onderhoud van je tuin even uitstelt.

Toepassing: Gratis voor iPhone, iPad, iPod Touch en Android

Onze beoordeling: x x x x

 

de beste gezondheids-apps calorieteller app

de beste gezondheids-apps: calorieteller app

De beste gezondheid-apps: Calorieteller

Van plan om enkele kilo’s te verliezen? Dan zou de Nederlandstalige Calorieteller app wel eens je beste vriend kunnen worden. Via je smartphone heb je dit ideale hulpmiddel vanaf nu altijd bij de hand en wordt het tellen van de calorieën een fluitje van een cent. Het programma laat je hierbij toe om zowel de ingenomen calorieën als de verbruikte calorieën toe te voegen.  Afvallen draait immers nog altijd om minder calorieën innemen dan je verbruikt. Uitgebreide lijsten met voedingsmiddelen, de mogelijkheid om je activiteiten toe te voegen, de automatische berekening van het energieverbruik tijdens rust- en slaapfases,… de mogelijkheden van deze app lijken wel onbeperkt en zijn maar met één doel voor ogen opgesteld: het komaf maken met de overtollige kilo’s.Met deze app raak je de tel nooit kwijt, maar wel de kilo’s.

Toepassing: Gratis voor iPhone, iPad, iPod Touch en Android

Onze beoordeling: x x x x

 

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.