World of Wonder

Yoga op Poon Hill

Onze top 8 yoga locaties: De mooiste plekjes ter wereld met een vleugje yoga

Je kunt ervoor kiezen om in een yogacentrum samen met enkel vrienden yoga uit te oefenen, maar je kunt er ook voor kiezen om net die plekjes een bezoek te brengen die al dat vleugje yoga gewoon door hun ligging en hun omgeving in zich dragen. Het zijn mystieke plekken in een allegaartje van de mooiste landen ter wereld die je kennis laten maken met de grootsheid der natuur en de kracht der cultuur.

Yoga aan de Fish River Canyon

Yoga aan de Fish River Canyon

De beste yoga locaties ter wereld: Fish River Canyon (Namibië)

Namibië talt tel van wonderlijke natuurlijke bezienswaardigheden, maar de Fish River Canyon is voor vele mensen toch de meest in het oog springende. Majestueus en in een woord sprookjesachtig, maar in tegenstelling tot grote broer de Grand Canyon vooral een plek waar je nog rusteloos van de omringende natuur kunt genieten. Het is niet meteen de plek waar yogacentra als paddestoelen uit de grond schieten, maar dat maakt deze plek daarom niet minder speciaal en niet minder ideaal om yoga uit te oefenen.

De beste yoga locaties ter wereld: Machu Picchu (Peru)

Wie spiritualiteit hoog in het vaandel draagt, kan gewoon niet om de oude Incastad Machu Picchu heen. De ware parel van Peru waar mystieke wolken bij het ochtendgloren een tapijt van dauwdruppels vormen.  Vooral van op de hoogste top die de stad overkijkt, de Huayna Picchu of jonge berg, heb je een prachtzicht op de onderliggende ruïnes. Peru telt tal van yogaresorts en verschillende van deze resorts hebben standaard een meditatieve trip richting Machu Picchu op het programma staan. Niet te missen dus!

Yoga in Central Park

Yoga in Central Park

De beste yoga locaties ter wereld: Central Park (New York/Amerika)

Wie aan het hectische New York denkt, zal niet meteen het woord yoga in de mond nemen. Toch kent deze bruisende Big Apple een grote yogascene en zijn er tal van buitenplekjes die elke week weer yogagroepen mogen verwelkomen. Een van de populairste plekjes is ongetwijfeld Central Park, gelegen in het hart van Manhattan. Een oase van rust in een wereld van chaos waar onder andere hiking yoga, een combinatie van wandelen en yoga, hip en trendy zijn.

De beste yoga locaties ter wereld: Port Stephens (Australië)

Op slechts 2,5 uur rijden van Sydney ligt de uitgelezen Australische vakantie- en yogabestemming Port Stephens. Een plek die maar liefst 26 van de mooiste stranden ter wereld telt en waar onaangeroerde zandduinen hun zanderige tentakels in het kristalheldere water dompelen. Op het geluid van de golven is dit een uitzonderlijke plek om aan yoga te doen. Plaatselijke yogacentra zoals Yogasphere organiseren daarom ook meerdere malen per week voor slechts enkele Euro’s outdoor zonsondergang yogasessies.

De beste yoga locaties ter wereld: De Preekstoel (Noorwegen)

De Noorse Preekstoel is een van de plekken die toch minstens op je bucket list van uitzonderlijke yogaplekjes moet staan. Met een wonderlijk panorama van op 604 meter hoogte over het Lysefjord is dit een zonder twijfel grandioze ervaring die voor altijd in je geheugen gegrift zal staan. Op weg naar de top, een wandeling die ongeveer anderhalf uur in beslag neemt, kom je tal van verfrissende waterpartijen en rustplaatsen tegen die een na een de nodige rust en natuurlijke schoonheid uitstralen.

De beste yoga locaties ter wereld: San Torini (Griekenland)

Santorini… alleen de naam al doet je wegdromen van de meest exotisch plekjes op deze aardbol. Het Griekse eiland Santorni is doorheen de eeuwen door verschillende dichters en auteurs lyrisch bezongen. Geen wonder want dit prachtige vulkanische eiland met zijn hagelwitte pittoreske Griekse huisjes is een wonder der natuur. Vooral bij valavond als de zon haar ogen sluit en de laatste stralen over de Egeïsche Zee laat vallen, is deze uitzonderlijke parel der Cycladen met haar diversiteit aan natuurlijke kleuren voor vele mensen de yogaplek bij uitstek.

Yoga op Poon Hill

Yoga op Poon Hill

De beste yoga locaties ter wereld: Poon Hill (Nepal)

Nepal wordt weleens als het Walhalla van de Himalaya omschreven. Een plek waar je volledig tot rust kan komen terwijl je uitkijkt over het dak van de wereld en waar yoga en meditatie een onderdeel van het dagelijkse Boeddhistische leven vormen. Het is in dit adembenemende land dat Poon Hill een prachtig uitzicht over het Dhaulagiri-massief, het Annapurna-massief en de heilige berg Machapuchare biedt. Kies een van de nabijgelegen Gurungdorpjes uit om niet alleen te overnachten maar om ook omringd door natuurlijke pracht en praal een overgetelijke yogasessie te houden.

De beste yoga locaties ter wereld: Asheville (North Carolina)

Asheville in de Amerikaanse staat North Carolina mag je gerust dé Yogastad van het Noord-Amerikaanse continent noemen. Niet voor niets behoorde deze stad in 2011 tot de 10 meest fantastische en yogavriendelijke bestemmingen ter wereld. Doorheen de stad zijn verschillende professionele yogacentra waar gerenommeerde yogameesters je maar al te graag in hun mediterende wereld meenemen. Er wordt ook beweerd dat de naburige adembenemende Blue Ridge Mountains en meer bepaald Mount Michell een vortex van spirituele golven richting de stad stuurt.

 

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.