World of Wonder

glühwein ingrediënten

Recept: Glühwein op 3 verschillende wijzen

glühwein recept

                             glühwein recept

Na een dagje skiën volgt een ander leuk deel van het skiën… het après-skiën. Een biertje hier, een schnaps daar… maar wat nog steeds misschien wel de meest populaire après-ski drank is, is natuurlijk een kopje glühwein. Hart- en andere lichaamsdelen verwarmend na een dagje heerlijk glijden doorheen het witte landschap. In één woord… zaaaaaaaliggg! Als wij op skivakantie vertrekken, zit er steevast een fles glühwein in onze kofferbak en moeten we na dag 1 al naar een nabijgelegen supermarkt trekken om een iets grotere voorraad voor de volgende dagen in te slaan. We zijn er echt verslaafd aan. Zo verslaafd, dat we zelfs glühwein op gewoon koude dagen in de winter thuis durven uitschenken. Glühwein maken, kan je immers heel gemakkelijk zelf. Met een handvol ingrediënten maak je zelf de lekkerste glühwein en verbaas je vanaf nu vriend en vijand zowel op als naast de skipiste en zowel tijdens het skiën als gewoon thuis.

We zouden je bovendien aanraden om het zelf te maken aangezien de kwaliteit van de goedkope flessen die je soms in de supermarkt vindt vaak te wensen overlaat. Kan ook niet anders natuurlijk als je al flessen glühwein voor een euro of twee per liter vindt. Misschien dat de zatte nonkel op het kerstfeest nog wel een paar tassen van deze vloeibare rommel naar binnen gooit, maar de meeste mensen zullen het goedje toch links laten staan of hun consumptie tot 1 tas beperken. Het leek ons dan ook nuttig om een paar van onze zelfgemaakte Glühweinrecepten met jullie te delen. Een gouden raad: experimenteer zelf met de ingrediënten en maak je eigen recept Glühwein. Het is heus niet fout om bepaalde zaken weg te laten en andere zaken toe te voegen.

Recept Glühwein: De traditionele glühwein

Ingrediënten:

  • 1 fles rode wijn
  • 1 citroen
  • 6 kruidnagels
  • 1 stukje kaneel
  • 100 gram rietsuiker

Bereiding:

Snij de citroen in twee helften en duw de kruidnagels in het vruchtvlees. Verwarm de rode wijn en voeg de rietsuiker toe. Voeg nu ook de citroen en het stukje kaneel toe. Laat een kwartiertje goed trekken en opwarmen. Haal de citroen en het stukje kaneel uit de pot en opdienen maar.

Recept Glühwein: De kruidige glühwein

Ingrediënten:

  • 1 fles rode wijn
  • 1 citroen
  • 6 kruidnagels
  • 1 stukje kaneel
  • 100 gram rietsuiker
  • Stukje gember
  • 2 kardemompeulen
  • 1 steranijs

Bereiding:

De glühwein bereidt je op exact dezelfde wijze als bij recept 1 met het verschil dat je niet alleen kaneel maar ook de andere kruiden aan de glühwein toevoegt. De kardemompeulen worden eerst geplet en de gember rasp je best voor het toevoegen. Nadien zeef je de glühwein zodat je hem zonder restjes kunt opdienen.

Glühwein: van steranijs tot kaneel

Glühwein: van steranijs tot kaneel

Recept Glühwein: De sterke glühwein

Ingrediënten

  • 1 fles rode wijn
  • 1 citroen
  • 6 kruidnagels
  • 1 stukje kaneel
  • 100 gram rietsuiker
  • Een scheut cognac, rum of jenever

Bereiding:

Deze glühwein bereid je op exact dezelfde wijze als de traditionele glühwein. Op het laatste, na het verwijderen van de kaneel en de citroen, voeg je er nog de scheut cognac, rum of jenever aan toe. Klaar is Kees!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.