World of Wonder

Skiën in Japan: volledig zen op de perfecte poedersneeuw

Skiën in Japan… niet meteen wat je verwacht van een land dat in onze contreien vooral bekendstaat om haar overheerlijke sushi en sashimi, de bruisende drukte van Tokio en de magie van haar groene thee. Maar Japan is meer dan dat en staat steeds vaker op het wintersportvakantielijstje van fanatieke skiërs en snowboarders die naar de perfecte poedersneeuw op zoek zijn. Met behulp van een bevriende skiër die al meerdere malen Japan een bezoek bracht, plaatsen we enkele Japanse skiresorts in de schijnwerpers.

Skiën in Tohoku tussen echte sneeuwmonsters

Skiën in Tohoku tussen echte sneeuwmonsters

Skiën in Japan is genieten van om en bij de 600 skiresorts

Het land van de rijzende zon telt namelijk om en bij de 600 skiresorts waarbij toplocaties zoals Niseko steeds vaker door internationale wintersporters uit Europa en Amerika bezocht worden. Toch bestaat het merendeel van het Japanse skilandschap nog steeds uit kleine, lokale skidorpjes waar de hellingen misschien niet zo steil zijn maar waarbij je nog wel voor een habbekrats je lijntje op jouw persoonlijke poedersneeuwhelling kunt trekken. Iets wat in onze overbevolkte Alpen of Pyreneeën onmogelijk is als je niet zelf om 6 uur ’s ochtends de helling opkruipt. Het geeft skiën in Japan net dat tikkeltje meer.

De Japanners deden met hun skiresorts wat ze ook doen met auto’s, fototoestellen, computers,… ze maakten er miniatuurversies van onder het motto ‘hoe kleiner hoe fijner’. Na de oorlog begonnen ontwikkelaars dan ook skiliften te bouwen op elk plekje waar er een skilift kon gebouwd worden. En dat betekent in Japan ongeveer overal aangezien het land voor ¾ bergachtig is en Japan gezegend is met de meest betrouwbare en hevige sneeuwval ter wereld. Zelfs de kleinste heuvels van een paar honderd meter hoog zijn in de winter vaak een skiparadijs.

Honderden van deze micro skigebieden zijn nu het resultaat en zorgen ervoor dat skiën in Japan zo populair is. Vaak worden ze namelijk door een familie gerund en bestaan ze uit niet meer dan 1 of 2 skiliften en een helling van een paar honderd meter. Het zijn net deze verborgen parels die het skiën in Japan zo interessant maken. Ze liggen verspreid over het land en hoewel vooral de grote skigebieden, door de fantastische sneeuwcondities, Westerse mensen aantrekken, zijn het deze microwondertjes waar je naar op zoek moet gaan.

Skiën in Niseko

Skiën in Niseko

Skiën in Japan: 4 Japanse microresorts voor maxifun!

Snel zijn, is echter de boodschap want de grote skigebieden in Japan doen het steeds beter waardoor heel wat van de kleinere skigebieden genoodzaakt zijn om hun deuren te sluiten. Wie daarom dit stukje wonderlijke Japanse skiwellness nog wilt ontdekken, aarzel best niet te lang. Soreja mata!

4 Japanse microresorts die je moet gedaan hebben en die skiën in Japan onvergetelijk maken:

  • Rokuroshi Kogen, Fukui: klein skigebied met hotel met warmwaterbaden. 25 Euro/dag. Website rokuroshikogen.or.jp
  • Izumi, Fukui: Populair bij jongere skiërs en snowboarders omwille van het sneeuwpark. Beste plek in de buurt voor freestylers. 26 euro/dag.  Website fukuiizumi.com
  • Karigahara, Fukui: Een kleine maar leuke heuvel die populair is bij nachtskiërs en een van de beste plekken vormt om bij kunstlicht te gaan skiën. 26 euro/dag.  Website terral.jp
  • Kuzuryu, Fukui: Populair bij lokale snelheidsfanaten. 30 euro/dag.  Website kuzuryu-ski.com

Op zoek naar een goedkoop hotel in Japan? Wij boeken ons hotel steeds via booking.com omdat we daar via onderstaande zoekbox de laagste prijzen krijgen.


Booking.com


 

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.