World of Wonder

sauna

Spa en Wellnessnieuws

Spa en Wellnessnieuws: Yoga op het water

De hype van het moment op yogagebied? Neen, dat is niet Bikram yoga of Sivananda yoga maar wel aqua physical. Het gaat om een hype die momenteel het ganse Verenigd Koninkrijk heeft veroverd en die we spoedig ook het kanaal richting onze Lage Landen zien oversteken. Aqua physical is een vorm van yoga die zich op een yogamat op het water afspeelt. Het uitvoeren van oefeningen op een onstabiele ondergrond zorgt ervoor dat je alle spieren harder en intensiever gaat trainen. Je wilt immers niet het water intuimelen. Op deze manier worden alle spieren dieper getraind dan bij een klassieke yogasessie. Bedenker Leila Francis Coleman kwam op het idee van aqua physical nadat ze na een dagje zeilen overal spierpijn had. Wie aqua physical een kans wilt geven, heeft best wel een zwemdiploma op zak en een setje droge kleding bij.

Spa en Wellnessnieuws: Wellness voor baby’s

Een baby geen zorgen? Dat heb je goed mis. Ook baby’s komen in stresssituaties terecht en kunnen daarom voordeel uit wellness en ontspanning halen. Met deze gedachte in het achterhoofd besloot een Amerikaanse moeder een wellnesscentrum voor de kleintjes op te richten. De moeder gaf in het verleden al babymassages maar wilde nu nog een stapje verder gaan. Het resultaat is een wellnesscentrum dat tot in de kleinste details op baby’s gericht is. Zo wordt het water door ozon gezuiverd, zijn de reinigingsproducten babyvriendelijk, worden speciale handgemaakte handdoeken uit Turkije gebruikt en kun je in de koffiebar zelfs koekjes krijgen die de melkproductie bij de moeders op gang helpen brengen.  Ondanks de prijs van 50 Euro voor een sessie van een uur blijkt het wellnesscentrum een waar schot in de roos. Iemand op zoek naar een gat in de wellnessmarkt?

Bij voorkeur naakt in de sauna

Bij voorkeur naakt in de sauna

Spa en Wellnessnieuws: Waarom naakt de sauna induiken beter is

Vraag jij je ook af waarom naakt een sauna bezoeken soms verplicht is? Het is voor vele mensen een beschamende drempel die ze door onzekerheden over hun lichaam liever niet nemen. Niemand verplicht je, er zijn uiteindelijk voldoende sauna’s waar badkleding toegestaan is, maar toch zijn er heel wat voordelen die in de kaart van je Adam- en Evakostuum spelen. Allereerst zorgt bedekkende zwemkledij voor een huid die moeilijker kan ademen en dus kan afkoelen. Daarnaast mag de warmte je lichaam dan wel zuiveren, dat zuiverende wordt weer tenietgedaan doordat de bacteriën een plekje in je kledij zoeken. Echt hygiënisch kan je dat niet noemen. Tot slot neemt je kledij de temperatuur van de omgeving over. Een zwemshort van 80 °C? Liever niet. Misschien dan toch maar die schaamte overboord gooien? Tenslotte loopt iedereen er naakt rond.

Baija producten

Baija producten

Spa en Wellnessnieuws: Het verhaal achter de Baija wellnessproducten

De wellnessproducten van Baija zijn al even op de markt, maar kennen nu pas hun echte doorbraak bij ons. Het verhaal achter de producten is al even mooi dan de producten zelf. Baia, wat gelukkige vrouw betekent, was een vrouw die besloot op meerderjarige leeftijd op ontdekkingstocht doorheen het Midden-Oosten te trekken. Ze liet zich hierbij fascineren en inspireren door de haar omringende natuur, de schoonheid en al wat vrouwen gelukkig maakt. Dit resulteerde in een prachtige verzameling aan handgeschreven recepten en schoonheidsgeheimen die door de eeuwen heen van generatie op generatie werden overgedragen en die de basis van de authentieke Baija wellnesproducten die vandaag de dag de wellnesswereld veroveren, vormen. In het Baija-gamma vind je onder meer doeltreffende suikerscrubs, rijkelijke bodylotions, heerlijke geurende massageolie en spirituele geurstokjes.

Spa en Wellnessnieuws: De 2018 World Spa & Wellness Awards winnaars

Terwijl binnenkort op nationaal niveau de laureaten voor de sauna van het jaar worden bekendgemaakt, zijn de winnaars van de internationale 2018 World Spa & Wellness Awards al wel geweten. Noem deze Awards gerust het wereldkampioenschap van de wellnesscentra. De finalisten werden de afgelopen maanden door twee juryleden, een official en een mystery gast bezocht waarna op zondag 25 februari 2018 in Londen de winnaars hun prestigieuze prijs mochten ophalen. Op de lijst van winnaars voor het beste internationale wellnesscentrum staan ook enkele Europese wellnesscentra zoals het Hébe Spa in Columbia Beach Resort in Cyprus, Palanga Spa in Hotel Palanga Spa in Litouwen en de Thermal Village & Spa in Galgorm in het Verenigd Koninkrijk. Het maakt deze wellnesscentra zeker het bezoeken waard.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.