World of Wonder

Tsjechië biedt voor ieder wat wils

Rotsen van Adršpach

Rotsen van Adršpach

Voor Tsjechië kiezen, is voor de veelzijdigheid van een door de eeuwen heen getekend en gekleurd land kiezen. Land van imposante burchten en kastelen, land van kleurrijke kloosters en devote kerkgebouwen, land van overheerlijke gastronomische maaltijden aangevuld met bieren die als sneeuw voor zon smelten op uw tong. Kortom het voormalige Tsjechoslowakije moet met stip staan aangeduid als een van uw toekomstige vakantiebestemmingen.

Tsjechië en zijn natuurfenomemen

De Tsjechische natuur die eeuwenlang onbewoond en onbewerkt bleef, is nog steeds een ware streling voor het oog. Er zijn nog honderden, zoniet duizenden, magnifieke stukjes wilde natuur die met hun unieke pracht en praal een paradijs vormen voor de wandelaar en de avontuurlijke reiziger. De bekendste natuurfenomenen en –parken zijn de bergen van de romantische Šumava streek, de Moravský kras regio met zijn duizenden grotten en natuurlijk Adršpach; een van Europa’s mooiste rotsformaties met zandstenen rotsen die meer dan 100 meter hoog reiken. De talrijke diersoorten die nog steeds vrank en vrij rondzwerven in deze indrukwekkende natuurparken, zoals de wolf, de lynx en het korhoen, zijn ons enkel en alleen bekend uit natuurboeken en plaatselijke dierentuinen.

Karelsbrug in Praag

Karelsbrug in Praag

Praag: stad van de honderd torens

‘The place to be’ en nog steeds met voorsprong de belangrijkste trekpleister is natuurlijk het prachtige Praag, ook gekend als de stad van de honderd torens. Laat u meedrijven in de pittoreske straatjes van de oude stad en laat u betoveren door de schoonheid van de talloze bezienswaardigheden die Praag u met plezier aanbiedt. Denken we maar aan de beroemde Karelsbrug, het Wenceslasplein dat dienstdoet als hart van de stad, De Praagse Burcht die als het grootste gesloten paleizencomplex van de hele wereld door het leven gaat en natuurlijk niet te vergeten de Joodse wijk Josefov die u laat genieten van een van de mooiste Joodse kerkhoven die onze planeet rijk is. Kortom, te veel om op te noemen maar zeker niet teveel om te bezichtigen.

Tsjechië sluit ook kampeerders in het hart

Tsjechische campings bieden steeds meer en meer comfort en beantwoorden daardoor perfect aan de huidige eisen en behoeften van de buitenlandse campingtoerist. De verbeterde campingservice gaat vaak hand in hand met de uitbreiding van de aangeboden diensten zoals tegenwoordig op verschillende plaatsen een kindercrèche en zomerbioscoop beschikbaar zijn en zelfs plaatselijke massagesessies worden gegeven. Zowel in de nabijheid van de tot verbeelding sprekende natuurparken als in de buurt van de belangrijkste steden zijn degelijke tot zeer goede campings te vinden. De populairste Tsjechische kampeerbestemmingen zijn Zuid-Bohemië, de omgeving rond Praag, de Šumava bergen en Zuid-Moravia.

Zuid-Bohemië

Zuid-Bohemië

Goedkoop en Tsjechië: twee handen op één buik

Over het algemeen is de Tsjechische republiek een van de goedkoopste Europese bestemmingen. Met dank aan de verschillende kortingen kan deze bestemming een echt plezier voor uw portefeuille vormen. Gewapend met informatie betreffende verschillende aantrekkelijke kortingen en prijsverminderingen, kan u als toerist deze al goedkope vakantiebestemming nog een stuk voordeliger maken. Het publieke transport zoals bussen en treinen biedt een uitstekende kwaliteit en bereikbaarheid voor uitzonderlijk lage tarieven. Zo kost u een trip van 75 minuten doorheen Praag om en bij de 0,70 eurocent en neemt u de trein doorheen dit prachtige land dan kan u al vanaf 2 personen van een groepskorting genieten. Voor een normaal hoofdmenu betaalt u gemiddeld 8 euro en een halve liter bier naar binnen werken kan al voor een spotprijs van 0,50 eurocent. Geen wonder dat de Tsjechen de grootste bierdrinkers ter wereld zijn. Daarenboven biedt iedere regio in Tsjechië ook nog goedkope toeristenkortingkaarten aan die een bezoek aan toeristische bezienswaardigheden tot 50% goedkoper maken. Kortom goedkoop reizen, is naar Tsjechië reizen! Mijn keuze is al gemaakt hoor.

Het shoppingparadijs bij uitstek

Praag aan de Moldau

Praag aan de Moldau

Het is bijna niet te geloven maar tot ongeveer 10 jaar geleden was Tsjechië de nachtmerrie van iedere shopper. Weinig keuze, lege schappen en een ondermaats aanbod golden als karakteristieken van de Tsjechische winkelwereld. Tsjechië nu, is echter uitgegroeid tot een waar shoppingparadijs met gerenommeerde winkels die jaarlijks duizenden toeristen aantrekken en voor ieder wat wils aanbieden: van Boheemse kristallen en porseleinen kunststukjes tot in het oog springend ambachtelijk houten speelgoed voor kinderen. En dit alles tegen prijzen die we alleen maar in onze wildste dromen kunnen voorstellen. Hierbij vormt Praag het toonbeeld van de huidige moderne stroomversnelling. Winkelcentra en internationaal bekende winkels schoten en schieten als paddestoelen uit de grond en vormen de ideale aantrekkingspolen voor een leuk shopdagje uit.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.