World of Wonder

Wat te doen in de Eifel?

Het moet nu ongeveer 2 weken geleden zijn dat we met de schoonfamilie voor een weekendje Eifel kozen. Gezellig als altijd viel me ook op hoe mooi deze streek wel was. Ondanks het grijze wolkendek wierpen zo af en toe enkele zonnestralen hun felle licht op het bont gekleurde bladerendek waardoor de pracht en praal van dit stukje Duitsland helemaal tot zijn recht kwam. Tijd om jullie wat meer over onze weekendbestemming te vertellen. En dat doen we via 5 mooie artikels… als we het doen, doen we het goed 🙂 :

Op de eerste plaats vormt het Eifelgebied natuurlijk dé locatie bij uitstek voor de fervente wandelaar en liefhebber van natuurlijke schoonheid. De natuur ontplooit er zich in zijn eindeloze schoonheid en vele wouden en bossen liggen al eeuwen onaangeroerd op uw bezoek te wachten. Op verschillende punten kunt u ook genieten van prachtige panoramische vergezichten die elk jaar een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefenen op duizenden wandelaars. Overtuigd om een stapje te zetten in het eifellandschap? Zorg dan wel voor stevige trekschoenen want het landschap van de Eifel is een glooiende opeenvolging van heuvels en valleien.

Sneeuwpret ten top

Het Eifelgebied is door zijn bergachtige karakter in de winter ook een ideale locatie om zich met ski’s of het snowboard op de sneeuwpret te werpen. Ondanks dat de Eifel niet de hoge toppen bezit van bijvoorbeeld de Alpen of de Pyreneeën, scheren zijn hoogste bergen toch de 750 meter. Voldoende om ook op skigebied heel wat aan zijn bezoekers te bieden. In de Eifel mag u zich aan een prachtig berglandschap, verse en frisse lucht, gezellige berghutten, goedkope ski- en liftpassen en gezellige skiclubs verwachten. Voor beginnende skiërs zijn er ook uitgebreide en perfect op u afgestemde lessen mogelijk zodat ook u op 1-2-3 volledig met het skiën of snowboarden vertrouwd geraakt. Naast de ski- en snowboard activiteiten kunt u ook genieten van heel wat andere sneeuwactiviteiten zoals Nordic Walking en sleeën. Om Nordic Walking op ieders behoefte en mogelijkheden af te stemmen zijn er heel wat Nordic walking routes van verschillende lengtes en moeilijkheidsgraden. Deze routes zijn over het algemeen netjes aangelegd en beschikken over duidelijke bewegwijzeringplaatjes.

Watersporten in de Eifel

Watersporten in de Eifel

Watersporten in een vulkanische omgeving

De vulkanische kratermeren die ontegensprekelijk het landschap van de Eifel kleuren, vormen ook de ideale locatie tot het beoefenen van talrijke watersporten. Met de wind in de zeilen kunt u zich met het wondermooie eifellandschap in de achtergrond wagen aan een zeiltocht of een eerste surfervaring. Verschillende meren bieden ook ontspannende waterfiets- en waterskimogelijkheden aan. Tijdens de warme en aangename zomermaanden is het in de meeste van deze meren ook toegestaan om een frisse duik te nemen. Om bij het onderwerp water te blijven…de Eifel beschikt ook over talrijke snel stromende riviertjes die de Moezel en de Rijn voeden. Deze rivieren nodigen u uit tot het beoefenen van een van de vele aangeboden wildwateractiviteiten. Zin in een kajak- of kanotocht of toch eerder klaar voor het zwaardere werk in de vorm van een raftingritje? Al deze activiteiten zijn perfect mogelijk op verschillende locaties in het Eifelgebied.

De Eifel verkennen per luchtballon

Een echte aanrader om de Eifel op een zeer originele en verrassende manier te ontdekken, is door het maken van een ballonvlucht. Met de luchtballon ervaart u een eindeloze vrijheid op ongekende hoogtes, zwevend over het veelkleurige en veelzijdige eifellandschap. De Eifel is een aaneensluiting van vulkanische kratermeren, blauwe ogen genoemd, die over de ganse streek verspreid liggen en die u vooral vanuit de lucht een magisch uitzicht bezorgen. Met de luchtballon de Eifel ontdekken, is ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring. Op verschillende plaatsen in de Eifel kunt u uw ballonvaart boeken en bij de meeste krijgt u nadien ook een bewijs van u fantastische vlucht. Tip: vergeet zeker uw fototoestel niet want u zult het meer dan eens nodig hebben!

Fietsen in de Eifel

Fietsen in de Eifel

Met de fiets de Eifel doorkruisen

Het Eifelgebied is niet alleen een wandelparadijs maar ook een fietsparadijs. Smeer de beentjes maar al in want het Eifelgebied kent heel wat hoogteverschillen. Eenmaal boven wordt u echter beloond met prachtige panoramische uitzichten die het meer dan de moeite waard maken om de Eifel per fiets te verkennen. Toch zijn er ook fietsroutes die perfect af te leggen zijn met bijvoorbeeld de familie en die langs de prachtige valleien en wijngaarden van de Eifel lopen. Nog niet zwaar genoeg? Op verschillende locaties in de Eifel kan ook een mountainbike huren en door de woeste en onherbergzame wouden en over de steile hellingen van het eifellandschap crossen. Zeker een aanrader!

Een hotel of B&B in de Eifel boeken doe je voor de laagste prijs volgens onze zoektocht het best via booking.com. Onderstaande zoekbox kan je hierbij helpen:


Booking.com

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.