World of Wonder

it wiid

Wondere wellness in het feeërieke Friesland: It Wiid Bungalowpark

It Wiid Bungalowpark plattegrond

It Wiid Bungalowpark plattegrond

Maandagochtend, een paar maanden geleden… gepakt en gezakt stonden we klaar voor onze wellnessweek. Zwemkledij ingepakt: check, de laatste roman van Adriaan van Dis: check en een rugzak vol goed humeur: check! Met de redactie van het Wellness Magazine een weekje proeven van het mooiste wat Friesland te bieden heeft en verblijven in een luxebungalow in het It Wiid bungalowpark, een mens kan slechtere dingen bedenken om een nieuwe week te starten.

De hemel op aarde… dat is It Wiid

Bij een wellnessbungalow verwacht je ook een wellnessomgeving en daar hebben ze bij het neerpoten van bungalowpark It Wiid goed over nagedacht. Het park strekt zich over 6 eilanden uit en is aan het prachtige waterrijke natuurgebied De Alde Faenen gelegen. Een blik op de omgeving alleen al brengt je helemaal tot rust en doet je die woelige werkweken helemaal vergeten. Wat rust betreft is het maar een kleine stap van natuurpark naar bungalow. Hoog tijd om onze bungalow eens binnenste buiten te keren.

It Wiid: bungalow met jacuzzi

It Wiid: bungalow met jacuzzi

Een luxe bungalow vol aangename verrassingen

Het mag al een iets meer zijn en voor de prijs hoefden we het alvast niet te laten, dus kozen we voor een 6-persoons Walfisk Wellness de Luxe bungalow. Een hele brok om in de mond te nemen, maar de lange naam doet de lange lijst van wellnessverrassingen in de bungalow naar onze bescheiden mening alle eer aan. Al bij het betreden van ons persoonlijke paradijs voor de komende midweek in It Wiid bungalowpark sprong de privé-hottub jacuzzi in het oog. En dan moesten de deuren naar het binnenste stukje paradijs nog geopend worden. Wat we daar aantroffen, overtrof alle onze verwachtingen…een flat screen TV, een vaatwasser, drie koffiemachines, wifi, luxeservies, een bubbelbad en zelfs een Finse oven-sauna. Je zou voor minder een gat in de lucht springen. Zo wordt dat vergeten van die werkweek een fluitje van een cent. Redactie, Wellness Magazine, deadlines,… you say what?

Schipper mag ik overvaren?

Wie een luxebungalow bij It Wiid Bungalowpark boekt, krijgt er een toerboot bij. Omdat we geen Kapitein Iglo of Piet Piraat in ons gezelschap hadden, leek het besturen van de boot onbegonnen werk. Toch vertrokken we met verbazend gemak en heb je voor het besturen van de boot geen vaarbewijs nodig. Aan het begin van je verblijf krijg je immers een korte uitleg die voldoende is om de baren van het middenmerengebied als een doorwinterde stuurman te trotseren. En die baren brachten ons tijdens een zonnige week naar werkelijk adembenemende stukjes Friesland. Dit moet je geprobeerd hebben!

Wij vonden de goedkoopste bungalow in het It Wiid bungalowpark via booking.com. Via onderstaande tabel kan je meteen de prijzen bekijken:Booking.com

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.